Повідомили, чим отруїлись люди у луцькому «Базиліку»
Україна

Повідомили, чим отруїлись люди у луцькому «Базиліку»

4 вересня 2019, 09:07
0
0
Сподобалось?
0

За результатами епідеміологічного розслідування спалаху в кафе «Базилік» у Луцьку, встановили, що причиною спалаху є сальмонела.

Повідомляє Волинський обласний лабораторний центр

Факторами передачі послужили епідемічно небезпечні страви – суші з використанням сирого морського окуня, котрий придбаний в торговому комплексі «Пасаж» без супровідних документів, товаро — транспортної накладної. Культури сальмонел виділених від хворих та морського окуня є ідентичними.

Обставинами, що сприяли виникненню спалаху є незадовільний санітарний стан приміщень кухні, порушення умов зберігання сирої та готової продукції, порушенням технології приготування страв, недотриманням правил особистої гігієни працівниками харчової потужності.

При дослідженні змивів з обладнання, інвентарю, посуду виділені бактерії групи кишкової палички в 72%, стафілокок – в 2.5%.

Персонал закладу обстежений на патогенну мікрофлору, у 9 виявлено стафілокок, а у офіціантки кафе – сальмонелу, яка не ідентична культурі сальмонели виділеної від хворих. Працівники, котрі є носіями сальмонели та стафілококу відсторонені від роботи для проведення лікування та контрольних обстежень.

В осередку проведено комплекс протиепідемічних заходів, заключна дезінфекція з наступним лабораторним контролем її якості.

Всі 10 хворих проліковані та виписані в задовільному стані.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися