Українські інженери створили «пасіку майбутнього»
Україна

Українські інженери створили «пасіку майбутнього»

4 вересня 2019, 13:17
0
1
Сподобалось?
1

Група українських та польських інженерів розробила «пасіку майбутнього, в якій кожен «розумний» вулик обладнано електронними IoT пристроями, які передають інформацію про життя бджіл пасічникам на смартфон.

Про це пише Аgri-gator.

Крім України, «пасіки майбутнього» вже кілька років успішно працюють в Канаді та Польщі. Готується відкриття пасік в США, Ізраїлі та інших країнах Європи.

З кожним роком до команди розробників приєднується дедалі більше інженерів, вчених, професійних бджолярів з багатьох країн, пише видання.

Однак запатентували своє Ноу-Хау автори ідеї саме в Україні.

«Пасіки майбутнього» дозволять створити в країні абсолютно новий ринок – ринок запилення, ефект від якого оцінюється за різними джерелами від 2 до 4 млрд доларів щорічно», – розповідає автор ідеї проекту Ігор Курдін.

"Складаються графіки, плани проведення робіт із запилення, оптимальна кількість пасік та їх оптимальне місце знаходження розраховується та підтверджується актуальними даними GPS”, – додав фахівець.

“Ніхто з нашої команди ніколи раніше не мав нічого спільного з бджолами і пасікою, та тепер кожен з нас став пасічником. Наші діти із задоволенням нам допомагають і знають тепер, що мед береться не з магазину. Власне це і стало головним мотивом нашого проекту – відірвати дітей від смартфонів, переключити їхню увагу за допомогою смартфона на природу.

Потім, збираючи інформацію, ми зробили висновок, що бджоляр зі смартфоном – це зовсім нова професія. Зі смартфоном бджільництво виглядатиме по-іншому. Отримуючи дані з вуликів і накопичуючи їх, ми можемо прогнозувати подальший розвиток вулика, пасіки, ефективності запилення”, – розповів автор ідеї проекту Ігор Курдін.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися