У луцьких маршрутках буде безготівкова оплата проїзду
Україна

У луцьких маршрутках буде безготівкова оплата проїзду

10 вересня 2019, 16:13
0
0
Сподобалось?
0

Вартість проїзду в громадському транспорті Луцька з впровадженням електронної системи оплати проїзду не зміниться, однак, змоги розрахуватись готівкою у пасажирів уже не буде.

Про це розмовляли сьогодні, 10 вересня, під час круглого столу по обговоренню проекту рішення виконавчого комітету міської ради «Про оператора електронних систем у місті Луцьку», - пише ІА Волинські новини.

Так, зі слів начальника управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимира Степанова,електронні картки розрахунку за проїзд у луцьких тролейбусах та маршрутках почнуть діяти уже з листопада 2019 року.

До цього часу в обласному центрі встановлять спеціальні центри продажу електронних карток. Одна така картка вартуватиме 35 гривень. Поповнити її можна буде у терміналі. А ось розрахуватися за проїзд у маршрутному таксі або ж тролейбусі готівкою уже не можна буде.

Поки що вартість проїзду залишиться незмінною – 6 гривень для маршруток та 4 гривні для тролейбусів.

У кожному транспортному засобі встановлять валідатори – пристрої, із допомогою яких із електронних карток лучан списуватимуть кошти за проїзд. У тролейбусах встановлять по два таких пристрої, а в маршрутках – по одному.

У разі поломки валідатора, водій транспортного засобу буде зобов’язаний викликати службу технічної підтримки та зійти з рейсу, не змінюючи місця розташування. Своєю чергою, технічний працівник повинен прибути до місця локації транспортного засобу не менш, ніж за 30 хвилин.

«Основним показником вдалого чи невдалого проєкту є рівень задоволеності громадян. Треба максимум зусиль для того, щоб лучани могли комфортно дістатися до своїх робочих місць у місті. Ми завжди просимо фахівців давати повне роз’яснення», - зазначив депутат Луцької міськради Юрій Безп’ятко.

Своєю чергою, депутат Алла Надточій додала, що луцькі обранці громади, як ніхто чекають введення електронного квитка обліку для лучан:

«Ми, як депутати, чекаємо введення електронного квитка. Бо ми будемо чітко знати пасажиропотік, знати, скільки зароблять наші перевізники – це не для того, щоб рахувати кошти, а щоб орієнтуватися у встановленні вартості перевезення. Це дасть поштовх нам розприділяти кошти для перевезення пільгових категорій по-іншому. Ми будемо чітко розуміти, які маршрути нам потрібні більше, а які менше, і де їх не вистачає», - наголосила депутат.

Нагадаємо, у конкурсі на оператора електронних систем у луцьких маршрутках перемогло турецьке підприємство «KENT KART EGE ELEKTRONIK» спільно з «PAYNET SERVICES».

Зі слів першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада, система унеможливить зловживання готівкою, оскільки вся готівка буде проходити через електронний контроль. А отже жоден водій не зможе скористатися коштами, якими оплачується проїзд. Також пасажири отримуватимуть інформацію про кожну зупинку, назва якої буде висвічуватися на електронному табло. Відбуватиметься і голосове інформування про зупинки. Планується запровадження системи в дію протягом близько пів року.

«Сподіваємось, що електронна система виправдає себе і стане абсолютно новым етапом у розвитку транспортної інфраструктури міста, дозволить точно вирахувати пасажиропотік і кількість пільговиків, полегшить спосіб розрахунків за проїзд і в майбутньому дасть можливість лучанам економити на кожній поїздці», - каже посадовець.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися