У новій Раді з'явився перший кнопкодав
Україна

У новій Раді з'явився перший кнопкодав

10 вересня 2019, 17:46
0
0
Сподобалось?
0

Громадський рух Чесно зафіксував перший випадок кнопкодавства у Верховній Раді 9-го скликання.  

Статтю 84 Конституції України порушив позафракційний нардеп, мажоритарник-самовисуванець з Донеччини Олександр Ковальов. Сталося це на ранковому засіданні ВРУ 10 вересня під час голосування за президентський законопроект про імпічмент, зазначається на сайті руху "Чесно".

Судячи з відео, Ковальов тиснув кнопку на місці іншого позафракційного мажоритарника з Донецької області – Максима Єфімова. Він це зробив під час голосування за проект закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент) (№1012) за основу. У результатах голосування навпроти прізвища Єфімова зазначено, що він голосував “за”. 

У коментарі Ковальов спочатку спростовував факт кнопкодавства, але після перегляду відео, фактично, визнав, що порушив Конституцію. 

"(Ставлюся до кнопкодавства) дуже негативно... Там видно, що я кнопку натиснув? Погано, дуже жахливо... Якщо взяти систему зважування гріхів, що порушено за якісь періоди, то нехай це буде найменший гріх, тому що вже порушено більше... Якщо вже боротися за Конституцію, то давайте з більшого боротися, а кнопка...", – заявив депутат. 

Водночас Максим Єфімов на запитання, чому Ковальов кнопкодавив за нього, почав віджартовуватись: "Магія була в тому, що я заліз під ручку і натискав на кнопку... Я був під столом і натискав на кнопку. Відчепіться від мене, будь ласка". 

Олександра Ковальова до ВРУ 9-го скликання обрали в окрузі №51 на Донеччині. Більша частина округу розташована на окупованій території, тож вибори там відбулися тільки на двох дільницях у прифронтовому селищі Зайцеве Бахмутського району. 51-річний Ковальов переміг, отримавши лише 220 голосів (33%), що є найменшою кількістю голосів, відданих за мажоритарника-переможця в історії українських виборів.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися