Верховна Рада розпустила ЦВК
Україна

Верховна Рада розпустила ЦВК

13 вересня 2019, 12:31
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада підтримала розпуск Центральної виборчої комісії. Ініціював зміну членів Центрвиборчкому Президент України Володимир Зеленський.

Про це пише 24 канал.

За постанову про розпуск ЦВК проголосував 341 депутат з 300 необхідних. Проти висловився 41 депутат.

Перед цим Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування парламенту підтримав подання Зеленського та рекомендував Раді звільнити з посад усіх членів ЦВК.

Причиною такої ініціативи президента стала «політична упередженість та недостатня виваженість» ЦВК та судові позови про неї. У своєму зверненні до Ради Володимир Зеленський навів кілька доказів неналежної роботи ЦВК. Серед них – рішення комісії про відмову в реєстрації 28 кандидатів у народні депутати.

Зеленський згадав позицію Центрвиборчкому щодо 169 округу у Харкові, де комісія не реєструвала кандидатом у нардепи від «Слуги народу» Олександра Куницького, який пізніше переміг в Олександра Грановського.

Новий склад ЦВК, найімовірніше, обиратимуть за квотним принципом. Такий варіант запропонує найбільша у парламенті фракція «Слуга народу», розповів перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися