Зеленський наклав вето на новий Виборчий кодекс
Україна

Зеленський наклав вето на новий Виборчий кодекс

14 вересня 2019, 14:36
0
0
Сподобалось?
0

Президент Володимир Зеленський ветував новий Виборчий кодекс. 

Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради. У картці законопроекту зазначається, що 13 вересня глава держави повернув парламенту кодекс зі своїми пропозиціями, - пише УНІАН.

У пропозиціях, викладених на 10 сторінках, президент вказав, що кодекс, який надійшов йому на підпис, містить положення, які не відповідають Конституції України, не враховують останні позитивні зміни до виборчого законодавства, спрямовані на його удосконалення, не узгоджуються із законодавчими актами, які є базовими у відповідній сфері, не забезпечують належної регламентації й організації виборчого процесу, ефективного контролю за здійсненням виборчих процедур. Також, на думку президента, положення кодексу потребують техніко-юридичного доопрацювання з метою уникнення численних внутрішніх суперечностей та неузгодження з іншими законодавчими актами. 

Президент запропонував Верховній Раді повторно розглянути Виборчий кодекс та доопрацювати з урахуванням наведених ним зауважень. 

Як повідомляли, 11 липня Верховна Рада ухвалила Виборчий кодекс (№3112-1). 27 серпня голова Верховної Ради України VIII скликання Андрій Парубій підписав Виборчий кодекс. 

У кодексі поєднано 5 чинних на сьогодні законів: про вибори народних депутатів, про президентські вибори, про місцеві вибори, про Центральну виборчу комісію і про Єдиний державний реєстр виборців.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися