У 24 луцьких школах почали готувати страви за рецептами відомого шеф-кухаря.
Нещодавно в Україні затвердили нове меню для шкільних їдалень від Євгена Клопотенка, - йдеться у сюжеті 12 каналу.
Готували паелью за рецептом кухаря Євгена Клопотенка. На кухні мають технологічну картку, в якій детально описано, як готувати страву. І на смак, і на вигляд паелья відрізняється від звичайного плову, каже керівниця їдальні.
У меню сьогодні також салат зі свіжої капусти. Але у незвичній варіації – не з морквою чи олією, а з… яблуком. Оцінити на перерві приходять учні першого та другого класів.
Паелья та салат – не єдині рецепти Клопотенка, які готують в цій їдальні. Є тут і нагетси – це курячі котлетки у паніровці, які не смажать, а запікають. На прилавку також – домашні хотдоги та бургери.
Окрім першої школи, такі нові страви вже почали готувати ще у двадцяти трьох інших навчальних закладах Луцька. Їжу для них постачає луцький комбінат шкільного харчування. Рецептурник Клопотенка – необов’язковий для виконання, але в комбінаті вирішили піти на цей експеримент.
Жінка каже – перейти повністю на рецептуру Клопотенка поки неможливо, бо до деяких страв залишаються питання.
Також нове меню дорожче за попереднє. Деякі страви вимагають значно більше часу. Тому кухарі поки експериментують тільки з окремими рецептами. А основне шкільне меню, принаймні протягом цього навчального року, поки що залишатиметься таким же, як і останні кілька десятиліть.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!