Як отримати субсидію
Україна

Як отримати субсидію

28 вересня 2019, 18:49
0
0
Сподобалось?
0

З 15 жовтня розпочинається опалювальний період. Це не тільки «гаряча» пора для комунальників, а й для соціальних служб. Адже навантаження на їхніх працівників значно зростає у зв’язку з оформленням субсидій. Вони автоматично будуть перераховані тим людям, хто отримує їх в неопалювальний період (від травня до жовтня).

Але якщо у вас є зміни у складі сім’ї (народилася дитина чи, навпаки, хтось помер), у доходах, додався якийсь вид комунальних послуг, про це необхідно самому повідомити в органи соцзабезу. 

Якщо ж влітку ви субсидії не маєте, то треба обов’язково подавати нову заяву та декларацію. В останній необхідно вказати абсолютно всі доходи, які отримували члени домогосподарства протягом першого та другого кварталів 2019 року. Зокрема зарплату, пенсію, стипендію, допомогу по безробіттю, соцвиплати, страхові виплати, призначені фондом соцстрахування, грошові перекази, отримані з-за кордону, доходи від продажу майна та інше.

Спеціалісти попереджають, що не варто нічого приховувати, бо після звірок, які проведе Міністерство фінансів, про всі офіційні доходи отримувачів субсидії та членів їхніх сімей стане відомо. І якщо виявиться, що важливу інформацію не повідомили, то нараховану субсидію доведеться, ймовірно, повертати.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися