На Тернопільщині 14-річна дівчина повісилася через роман про самогубство
Україна

На Тернопільщині 14-річна дівчина повісилася через роман про самогубство

30 вересня 2019, 12:04
0
0
Сподобалось?
0

У Тернопільській області 14-річна дівчинка вчинила самогубство.

Правоохоронці та місцеві жителі вважають, що Віта С. стала жертвою популярної в мережі книги "50 днів до мого самогубства".

Це вже не перший випадок, коли в смерті підлітка підозрюють саме цей роман, - пише OBOZREVATEL.

Село Надрічне, де трапилася трагедія з 14-річною Вітою, досі не може отямитися. Школярка повісилася у сараї в дворі свого будинку. Тіло дівчинки виявила її 85-річна бабуся. Вона вийняла внучку із зашморгу, але було вже пізно.

"Це страшна й сумна історія. Ніяких причин покінчити життя самогубством у Віти не було. Ми досі шоковані. Все це пов'язано із соціальними мережами, з однією з так званих груп смерті. У поліції нам сказали, що це перший подібний випадок в області", – розповів голова Надрічнянської сільської ради Володимир Баран.

А також уточнив, що ситуація з підлітком пов'язана з книгою "50 днів до мого самогубства" Стейса Крамера. "В інтернеті є багато подібних спільнот, які називаються "50 ДДМС" – за скороченою назвою цього видання", – каже він.

У поліції Тернопільської області смерть дівчинки не коментують. Правда, неофіційно говорять, що вона не перебувала в групах смерті на кшталт "синього кита", але дійсно захоплювалася цим романом. Після трагедії в школі Надрічного поліція провела бесіду зі школярами.

Віта С. жила з бабусею. Тато дівчинки служив в АТО, а деякий час тому батьки розлучилися. Обоє їздять на заробітки до Польщі, як і багато жителів західної України – три місяці проводять за кордоном, заробляючи гроші, а три місяці – вдома.

Про них відгукуються як про добрих, працьовитих людей. "Сім'я хороша, за сільськими мірками мають середній достаток, нормальні вони", – каже Володимир Баран.

Дівчинку виховували в любові до церкви. На ранніх сторінках у соцмережах Віта публікувала фото зі свого причастя, де зображена в красивій білій сукні ніби наречена.

Та й у школі про неї говорять тільки хороше. Вона часто виступала на концертах у рідному селі й у Тернополі – співала, танцювала. І ніщо не віщувало біди.

Правда, не так давно у Віти з'явилися сторінки, де на заставному фото зображена дівчинка з блакитними волоссям. Саме так виглядає героїня культового роману серед підлітків "50 днів до мого самогубства".

Уже не вперше в Україні у смерті підлітка підозрюють саме цю книгу. Три роки тому на Волині дві дівчинки-подруги, 16 і 14 років, також повісилися з різницею у декілька тижнів. Обидві вони захоплювалися цим виданням, проводили час у соцспільнотах, де його обговорюють.

У соціальних мережах, особливо заборонених в Україні, таких як "ВКонтакте" дуже багато спільнот на кшталт "50 ДДМС". У них публікують цитати з цієї книги, а фанати намагаються написати продовження роману. До того ж часто в цитатах йдеться про самогубство.

В книзі йдеться про 16-річну Глорію, яка через певні проблеми й розлучення батьків збирається звести рахунки з життям. Але дає собі термін – 50 днів, щоб розібратися в собі. Правда, в кінці книги героїня відмовляється від своїх планів.





Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися