Футбольна збірна України практично вийшла на Євро-2020
Україна

Футбольна збірна України практично вийшла на Євро-2020

12 жовтня 2019, 03:13
0
0
Сподобалось?
0

Литва аж ніяк не є принциповим чи, хоча б, незручним суперником у футболі для України. Однак відбірковий турнір до Євро-2020 у групі «В» склався так, що саме матч з литовцями мав надзвичайно важливе значення для нашої команди.

Україна – Литва – 2:0

Голи: 1:0 – Малиновский (29), 2:0 – Малиновський (58).

Україна: Пятов, Соболь, Кривцов, Матвієнко, Болбат, Степаненко (Сидорчук, 73), Марлос (Коноплянка, 59), Малиновський, Зінченко, Ярмоленко (Циганков, 64), Мораєс.

Литва: Черняускас, Андрюшкявічус (Шимкус, 62), Гірдвайніс, Клімавічус, Міколюнас, Вербіцкас, Воробйовас, Голубіцкас (Ласіцкас, 73), Жулпа, Новіковас, Лаукжеміс (Матулявічус, 77).

Перед матчем у Харкові головний тренер української збірної Андрій Шевченко мав хіба що одну проблему, та й то приємну, – кого поставити у стартовий склад. Адже нині у строю і на ходу практично всі найкращі наші футболісти, й у національній команді склалася безпрецедентна конкуренція на багатьох позиціях. Що ж до самої гри, то в українців не повинно було виникнути ніяких проблем, адже клас суперника на сьогодні на кілька порядків нижчий. Завадити перемогти міг тільки якийсь «нещасний випадок». І все ж таки українці почали гру важкувато. Відчувалася певна скутість – напевно на футболістів давило розуміння вартості матчу. Підопічні Шевченка, звичайно, мали перевагу і дещо створювали в атаці, але це не було повне домінування. За перших півгодини можна виокремити удар Степаненка у стійку воріт Черняускаса. Все на свої місця розставив перший гол у матчі. Марлос з Малиновським розіграли простеньку стіночку на ліній штрафного майданчика гостей, пошивши в дурні одразу п’ятьох литовських футболістів, а Руслан фактично вийшов на побачення з голкіпером і сильно пробив у дальній кут – 1:0.

Далі перевага українців стала більш солідною. Ще до перерви пожовти рахунок міг Ярмоленко, але його удар прийняла на себе поперечина. На початку другого тайму гості спробували показати зуби, але досить скоро отримали холодний душ. За метра два до лінії штрафної литовці збили Ярмоленка. Це була ідеальна точка для лівоного майстра штрафних ударів Малиновського, і наш півзахисник зробив все ідеально, надіславши м’яча у дальній верхній кут воріт повз ошелешеного Черняускаса. Справу фактично було зроблено, тож українці дещо знизили концентрацію, через що не реалізували ще 3-4 гарних нагоди. А свій перший і єдиний момент гості створили аж на 84-й хвилині. Через помилку одного з найкращих гравців матчу в нашій команді Соболя на вдарити по воротах вдалося Вербіцкасу, але свою команду врятував Пятов.

Україна набрала 16 очок і продовжує лідирувати у групі «В». Попереду у нас ще два матчі з прямими конкурентами – Португалією та Сербією. Навіть у випадку двох поразок українці мають шанс вийти з групи з другого місця – головне не програти сербам з різницею у 5-6 м’ячів. Такий сценарій виглядає малоймовірним, адже за шість матчів відбору команда Андрія Шевченка пропустила всього один гол.  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися