ЗНО з математики буде обов’язковим у 2021 році
Україна

ЗНО з математики буде обов’язковим у 2021 році

20 жовтня 2019, 12:13
0
0
Сподобалось?
0

Почався новий навчальний рік, а з ним додалося хвилювань і цьогорічним випускникам. Пробні тестування не за горами. Отож озвучимо основні питання, які можуть виникнути у процесі підготовки до вступу 2020 року.

– Згідно з проектом Умов прийому під час вступу до навчальних закладів вищої освіти будуть дійсними сертифікати ЗНО-2017 (окрім результатів ЗНО з англійської, французької, німецької, іспанської мов), 2018 і 2019 років.

– Для учнів закладів загальної середньої освіти, студентів професійно-технічної, вищої освіти, які 2020 року завершують здобуття повної загальної середньої освіти, обов’язковим є проходження ДПА у формі ЗНО з трьох предметів: українська мова та література, математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття), один навчальний предмет на вибір випускника. Результати ЗНО з цих предметів буде зараховано як результати ДПА за освітній рівень повної загальної середньої освіти. Для випускників минулих років не визначено обов’язкових предметів для проходження тестування.

– Проходження ДПА у формі ЗНО з математики стане обов’язковим у 2021 році.

– Учні закладів професійно-технічної та вищої освіти, які 2020 року здобудуть повну загальну середню освіту, мають пройти ДПА у формі ЗНО з трьох предметів: українська мова і література, математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття), один навчальний предмет на вибір випускника.

– Протягом 2019 року регіональні центри оцінювання якості освіти здійснюють відновлення та заміну сертифікатів ЗНО, що були видані  у 2017–2019 роках. У разі втрати сертифіката, що був виданий до 2016 року, Український центр оцінювання якості освіти виготовляє витяг з відомостей результатів ЗНО.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися