Борцівський прийом Пятова і втеча «Шахтаря» від домашньої поразки у Лізі Чемпіонів
Україна

Борцівський прийом Пятова і втеча «Шахтаря» від домашньої поразки у Лізі Чемпіонів

23 жовтня 2019, 12:03
0
0
Сподобалось?
0

Донецький «Шахтар» завершив перше коло групового етапу Ліги Чемпіонів домашнім матчем із загребським «Динамо». Саме ці команди й розіграють у спареній очній дуелі друге місце у групі «С».

«Шахтар» – «Динамо Загреб» – 2:2

Голи: 1:0 – Коноплянка (16), 1:1 – Ольмо (25), 1:2 – Оршич (60 – з пенальті), 2:2 – Додо (75).

«Шахтар»: Пятов, Кривцов, Матвієнко, Ісмаілі, Болбат (Додо, 66), Коноплянка  (Соломон, 66), Патрік, Марлос (Коваленко, 84), Тайсон, Степаненко, Мораес.

«Динамо Загреб»: Лівакович, Стоянович, Ділавер, Перич, Теофіль-Катерін, Леовац, Моро, Адемі (Гояк, 68), Ольмо, Оршич (Іванушец, 90), Гавранович (Петкович, 62).

«Шахтар» провів цей слабенько. По справжньому «гірники» контролювали гру лише до першого забитого м’яча, коли Коноплянка після пасу Марлоса вивів донеччан вперед. Однак окрім гола «Шахтар» в атаці у першому таймі абсолютно нічого не створив. Гості виглядали переконливі і цілком логічно відігралися. Старт другого тайму теж не вселяв надії українським уболівальникам. «Шахтар» повільно розігрував позиційні безперспективні атаки, а гості боляче кусалися під час контрвипадів. Один з них дивом не завершилася взяттям воріт – Оршич ледь не поламав стійку, а Ольмо підібрав відскок й вбивчим ударом відправляв м’яча у «дев’ятку» й тільки неймовірний сейв Пятова врятував ситуацію. Однак роль героя у цьому матчі голкіпер національної збірної України носив недовго. Уже за кілька хвилин під час розіграшу кутового біля воріт «Шахтаря» Пятов в абсолютно спокійній ситуації для чогось зі спини атакував гравця «Динамо», захопивши його рукою за шию та ще й підбив йому ноги. Арбітр матчу призначив 11-метровий й обмежився попередженням для воротаря, хоча цілком міг показувати червону картку. Оршич бездоганно виконав пенальті. Вртяував «Шахтар» від поразки правий оборонець Додо, який вийшов на поле на заміну після пропущеного гола. Під час гольової атаки донеччан він опинився на позиції лівого півзахисника й реалізував вихід на побачення з голкіпером «Динамо», перед цим пошивши в дурні кількох оборонців хорватського клубу.

Підсумковий рахунок 2:2 аж ніяк не можна назвати позитивним перед матчем команд у Загребі, адже тепер «гірникам» потрібно там тільки перемагати. Але «Шахтар» міг позбутися ще домашньої нічиєї, після удару Ольмо у стійку на заключних хвилинах гри.

У паралельному матчі фаворит квартету «С» «Манчестер Сіті» знищив «Аталанту» – 5:1. Єдиний гол за італійську команду забив українець Малиновський.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися