Рада зняла недоторканність з нардепа і дала дозвіл на його арешт
Україна

Рада зняла недоторканність з нардепа і дала дозвіл на його арешт

31 жовтня 2019, 11:47
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада дозволила притягати до кримінальної відповідальності депутата з групи "За майбутнє" Ярослава Дубневича.

Про це повідомили на засіданні парламенту 31 жовтня, - передає Українська правда.

 Слідство вважає нардепа організатором корупційної схеми із заволодіння 93 млн грн Укрзалізниці.

Генпрокурор Руслан Рябошапка у виступі в ВР наголосив, що у слідства є достатньо доказів, щоб обґрунтувати вину Дубневича.

Дубневич у своєму виступі заявив, що у поданні відсутні докази дій, у яких його звинувачує прокуратура. Він вважає, що подання внесено з метою політичного популізму.

За зняття недоторканості з депутата проголосувало 332 депутати. За надання згоди на затримання Дубневича проголосувало 241. За арешт Дубневича проголсувало 229 депутатів.

Генпрокурор Рябошапка запевнив "Слуг народу", що Дубневича не будуть затримувати прямо у залі Верховної Ради.

Що було раніше: 17 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка направив у Раду подання, за яким нардепи мають дати згоду на притягнення Дубневича до кримінальної відповідальності. Згодом Рябошапка повідомив, що на етапі реєстрації у Верховній Раді зараз перебуває три подання на народного депутата Ярослава Дубневича.

Дубневич заявляв, що 17 та 18 жовтня був у Раді, але не отримував копії подання генпрокурора на притягнення його до кримінальної відповідальності.

Він відкидає всі підозри та звинувачення та вважає це політичним замовленням.

Передісторія:

НАБУ зібрало достатньо доказів для вручення нардепу підозри за ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Дубневич – народний депутат трьох скликань Верховної Ради. У 2019 році, як і в 2014 році, потрапив у Раду по мажоритарній системі у окрузі №120. Наразі він член депутатської групи "За майбутнє".
У 2014 році він був членом фракції "Блок Петра Порошенка" і очільником комітету Ради з питань транспорту.

Восени 2016 року декларації Богдана та Ярослава Дубневичів викликали фурор у ЗМІ та серед експертів, оскільки в них були перераховані значні суми готівкових коштіві величезна кількість зареєстрованого в них і членів їх сімей нерухомого майна.

НАБУ та СБУ розслідує кілька кримінальних справ, у яких фігурують посадові особи "Укрзалізниці" і компанії братів Дубневичів.

Зокрема, щодо розкрадання газу на суму понад 1,4 мільярда гривень.
Влітку 2018 року НАБУ повідомило про підозру посадовцям "Укрзалізниці"та представникам ТОВ "Вог Аеро Джет" у завданні збитків компанії на 92 мільйони гривень.

Наприкінці 2018 року очільник САП Назар Холодницький передав генпрокурору Юрію Луценку для внесення в парламент подання про зняття недоторканності з народного депутата від БПП Ярослава Дубневича.

15 січня НАБУ повідомило сімом особам пропідозру в заволодінні 93,3 мільйона гривень "Укрзалізниці".

21 лютого 2019 року детективи НАБУ в аеропорту "Бориспіль" затримали помічника Дубневича і екс-першого заступника керівника Філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" Едуарда Пушкаренказа підозрою у розкраданні коштів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися