Пятов врятував «Шахтар», заробивши пенальті у Загребі
Україна

Пятов врятував «Шахтар», заробивши пенальті у Загребі

7 листопада 2019, 11:09
0
0
Сподобалось?
0

Друга зустріч загребського «Динамо» та донецького «Шахтаря», які ведуть відчайдушну боротьбу за друге місце у групі «С» Ліги Чемпіонів, відбулася за неймовірним сценарієм, котрий ніхто б і ніколи не зміг передбачити.

«Динамо» – «Шахтар» – 3:3

Голи: 0:1 – Патрік (13), 1:1 – Петковіч (25), 2:1 – Іванушец (83), 3:1 – Адемі (89), 3:2 – Мораес (90+3), 3:3 – Тете (90+8 – з пенальті).

«Динамо»: Ліваковіч, Теофіль-Катрен, Ділавер, Періч, Стояновіч (Іванушец, 72), Адемі, Моро, Леовац, Ольмо, Оршич (Гьіра, 77), Петковіч (Кендзер, 91).
«Шахтар»: Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко (Дентіньо, 86), Ісмаілі, Степаненко (Антоніо, 90), Патрік (Тете, 84), Марлос, Коваленко, Тайсон, Мораес.

Вилучення: Мора (74 – друге попередження), Марлос (79 – друге попередження).

Перший тайм був абсолютно діловий і відносно спокійний. Команди обмінялися голами у перших 25 хвилин. У «Шахтаря» Патрік сам шикарною передачею кинув Мораеса у прорив у штрафний майданчик господарів, і сам же прибіг забивати після пасу у відповідь. За «Динамо» відповів височезний Петковіч, котрий немов стовп вріс у центрі штрафного майданчика «гірників» і вигравав усі верхові м’ячі.  Практично щоразу це призводило до небезпеки, а один з епізодів завершився взяття воріт. Петковіч головою пробив повз Пятова, а Кривцов і Степаненко, котрі намагалися нав’язати йому боротьбу, відлетіли від височезного нападника немов від стіни.

Другий тайм теж не одразу був схожий на трилер. «Шахтар» поступово затискав «Динамо» у лещата. Перевага гірників у володінні м’ячем була колосальною. Коли на 74 хвилині за друге попередження з поля був вилучений Мора, становище хорватів взагалі стало плачевним. Але через 5 хвилин склади підрівнялися. Друге попередження отримав Марлос. У хорватів ніби відкрилося друге дихання й вони швидко двічі забили. В третьому голі є значна вина Пятова, який мав забирати у руки м’яч після прострілу, але пролетів повз, й Адемі лишалося не промахнутися з метра по порожніх воротах. Здавалося, це фінал. Далеко не всі українські уболівальники додивилися матч до кінця. Адже «Шахтар» уник краху у компенсований час. Спершу Мораес відквитав один гол, а коли збігали останні секунди, арбітр призначив пенальті у ворота Ліваковіча. Й заробив його… Пятов. Голкіпер «гірників» пішов забивати у штрафний майданчик господарів, але там його грубо атакували ліктем в обличчя. Цей фол арбітр спочатку не помітив, але пізніше його роздивилися завдяки відеоповтору. Під величезним тиском трибун реалізував 11-метровий Тете.

У паралельному матчі групи італійська «Аталанта» сенсаційно зіграла внічию з «Манчестер Сіті» – 1:1.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися