У Луцьку в громадському транспорті встановлять камери відеоспостереження
Україна

У Луцьку в громадському транспорті встановлять камери відеоспостереження

7 листопада 2019, 15:10
0
0
Сподобалось?
0

В управлінні транспорту і зв’язку Луцької міської ради розповіли, стільки ступенів контролю за оплатою проїзду існуватиме після запровадження електронного квитка у громадському транспорті міста. 

Про це розповів начальник управління Володимир Степанов, -пише ІАКонкурент. 

Зі слів головного транспортника Луцька, передбачається триступеневий контроль. 

«Перший ступінь – це водій. При посадці пасажирів він буде слідкувати за тим, щоб пасажир, проходячи біля валідатора, здійснив оплату. За результатами буде йти звуковий сигнал, а у водія буде монітор, який також показуватиме, що пройшла валідація», – розповів Володимир Степанов. 

Також додав, що якщо у пасажира немає чим заплатити, то він має цю проблему вирішити або покинути транспортний засіб. До того ж, на початку запровадження безготівкової оплати проїзду можна буде у водіїв купити неперсоніфіковані картки за 50 гривень (35 гривень картка і 15 гривень – для оплати). 

«Другий ступінь контролю будуть проводити працівники оператора. У салонах буде встановлюватися відеоспостереження і якщо не було відмітки про те, що відбулася оплата від пасажира, то камера буде його фотографувати. Далі цю інформацію оператор буде надавати перевізнику (власнику транспортного засобу) для вжиття заходів», – пояснив начальник управління транспорту. 

Також чітко пояснив, яким буде останній ступінь контролю. 

«Третій ступінь – це служба контролю, яка створюється на підприємстві ЛПЕ і буде створена по всіх перевізниках. Це будуть групи по два чоловіка, які ходитимуть із спеціальним обладнанням, матимуть у вигляді смартфону прилад, що зчитуватиме електронні квитки, збиратиме інформацію з карток, смартфонів (якщо проплата зі смартфона)», – зауважив Володимир Степанов. 

Та описав процедуру контролю інспекторами. 

«Процедура відбуватиметься так: два інспектори будуть заходити у транспортний засіб, проводитимуть своїм приладом по валідатору і блокуватиметься робота системи оплати. Далі вони перевірятимуть пасажирів шляхом проводження по електронному квитку. Одразу висвічуватиметься інформація про оплату чи її відсутність. Інформація про неоплату у режимі онлайн передаватиметься на сервіс. Не буде такого, що виявили когось без квитка, і не склали адмінпротокол. При здачі зміни інспектор має здати суму еквівалентну виявленим порушникам», – розповів начальник управління. 

Також нагадав, що при виявленні порушника – штраф 20-кратний від вартості проїзду і пасажир зобов’язаний зробити оплату.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися