У Прилуках 14-річного хлопця поховали без половини черепа
Україна

У Прилуках 14-річного хлопця поховали без половини черепа

14 листопада 2019, 11:59
0
0
Сподобалось?
0

14-річного підлітка Дениса Чаленка з Прилук, тіло якого знайшли на залізничній колії 29 жовтня, поховали без частини кісток, у нього не було половини черепа і кістки ноги. 

Куди вони поділися, поки ніхто не може відповісти на це питання. Але саме ці частини є одним із доказів убивства хлопця, - повідомляє OBOZREVATEL.

"Я так і не зміг його обійняти"

Батько загиблого Дениса Чаленка, Віктор, каже, що так і не зміг обійняти сина перед тим, як віддати тіло землі: "У нього немає половини черепа і кістки лівої ноги. Я так і не зміг його обійняти через це. Куди поділися кістки так ніхто і не знає. Ми забрали тіло сина в Прилуках, де проводили першу судово-медичну експертизу. Я не звернув уваги, що частина голови була закрита бинтом. А коли вже привезли до Києва, то адвокат подивився і питає, а де кістки? Я точно пам'ятаю, коли оглядав тіло дитини на залізничних шляхах після вбивства, все було на місці".

За словами адвоката сім'ї хлопчика Володимира Білика, ліва частина черепа могла мати сліди проникаючого поранення, а ліва кістка ноги мала перелом. "Моя версія така: можливо, вони там у Прилуках у такому поспіху все проводили, і дуже хотіли, щоб розслідування залишилося в Чернігівській області та нікуди за межі не виходило. Що взяли і відправили ці частини до Чернігова. А тіло відвезли в Київ", – передбачає адвокат.

У Національній поліції радять звернутися з питанням до Київської судово-медичної експертизи.

Тіло 14-річного Дениса знайшли на залізничній колії в Прилуках після 21.30 вечора 29 жовтня, коли там пройшов дизельний потяг на Гребінку. Місцева поліція тут же заявила, що підлітка збив поїзд. Однак батьки Дениса з цим не згодні.

Батько, після того як о 19.30 зник зв'язок із сином, весь вечір його розшукував, звернувся в поліцію. А приблизно о 22 годині йому подзвонили і запросили упізнати тіло на шляхах. Батько каже, що хлопець уже був холодний, і фельдшер швидкої йому сказав, що Денис помер набагато раніше.

До того ж батько провів своє розслідування. Він каже, що напередодні Денису погрожував 16-річний хлопець в Інстаграмі. Конфлікт стався через дівчину, яку захистив Денис.

До того ж батькам стали надходити повідомлення від дітей про конфлікт і про те, що саме цей хлопець міг убити їхнього сина. Віктор Чаленко передбачає, що його сина вбили, тіло сховали на полі неподалік від залізничних колій, а коли пройшов поїзд, то підклали його туди.

Після того, як у Прилуках люди обурилися розслідуванням і прийшли до відділення поліції, справу забрало Головне слідче управління Нацполіції до Києва.

Поліція розпускає чутки?

Але в Прилуках досі неспокійно. Багато хто впевнений, що Дениса убив 16-річний хлопець, який зараз сидить вдома і на вулицю не виходить.

"Я не знаю, чи опитували того хлопця, кажуть, що алібі йому забезпечує мама, сестра і продавець магазину. Начебто його перевірили на детекторі брехні. Однак результати такої перевірки за нашим законодавством не є доказом вини або невинності", – каже адвокат Володимир Білик.

Також, за словами адвоката, дотепер слідство не встановило маршрут слідування Дениса. Він із дому вийшов о 17.20 нібито на тренування з боксу, але туди не дійшов. Де він був до 19.30, поки не зник зв'язок? "Насправді з'ясувати це можна за пару днів. А пройшло вже два тижні, відповіді немає", – каже Білик.

Більше того, місцева поліція розпускає по місту чутки, що нібито Денис перебував у стані алкогольного сп'яніння, що у нього в крові було 1,2 проміле.

"Підліток із таким алкоголем у крові рухатися б навіть не зміг. Це все неправда. Фельдшер, який констатував смерть підлітка, нічого такого не вказав", – говорить адвокат.

Крім цього в прилуцькій поліції стверджують, що Денис брав участь у деяких боях без правил. "Нісенітниця все це. Я сам поліцейським сказав, що син у той день на тренуванні не був, і я з'ясував, що він три місяці туди не ходив. Ймовірно, ми строго його виховували, і щоб відпроситися погуляти, він міг таке придумати. Мені дуже шкода. Він ходив в інші секції, в інші клуби, як я з'ясував тепер. Але жодних боїв без правил там не було!" – каже батько.

У пресслужбі ГУ Національної поліції говорять, що поки результатів додаткової судово-медичної експертизи, яку провели в Києві, немає. А слідство розглядає всі версії загибелі підлітка.








Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися