На Донбасі жорстоко вбили ветерана АТО, а тіло викинули у канаву
Україна

На Донбасі жорстоко вбили ветерана АТО, а тіло викинули у канаву

26 листопада 2019, 16:25
0
0
Сподобалось?
0

У Луганській області трапилося звіряче вбивство ветерана АТО Юрія Гундара. Його зарізали і кинули в канаву, де тіло Героя пролежало майже 10 днів.

Про трагедію написав на особистій сторінці у Facebook його друг – ветеран АТО, письменник і блогер Валерій Ананьєв, - передає Обозреваель.

"Юра звільнився з армії через рік після мене і поїхав додому, в село в Луганській області. Я часто запрошував його до Києва, але все якось не складалося. І більше не складеться ніколи. На цих вихідних Юру знайшли зарізаного в канаві, де він пролежав приблизно 10 днів. Юрій був би останньою людиною, яка заслуговує так загинути. Але трапилося все саме так. Не знаю, чи була його смерть героїчною, але життя було героїчним – точно. Зі смертю Юри цей світ став біднішим", – написав він.

Ананьєв також поділився спогадами про вбитого друга і розповів, що він навіть став прототипом одного з героїв його книги "Сліди на дорозі". З Гундарем колишній десантник ЗСУ разом служив із 2013 року і назвав його одним із найкращих людей, яких доводилося знати в житті.

"У ньому поєднувалася фізична сила і нездатність її застосувати для несправедливих дій. Повірте, для армії – це велика рідкість. А відсутність підступності й відповідальність у своїй роботі викликали спочатку появу довіри до цього хлопця, а потім і міцної дружби, перевіреної багатьма нестандартними ситуаціями, як на війні, так і поза нею. Він мало розмовляв, а втім ми завжди знаходили з чого посміятися", – пише Ананьєв.

"Коли почалася війна, в його поведінці нічого не змінилося. Він так само ніколи не скиглив і не скаржився, відповідально, мовчки робив свою роботу", – додав ветеран АТО.

Ананьєв також розповів, що у 2014 році Гунадар отримав осколкові поранення. За всіма правилами його мали евакуювати. Але побратими витягли з тіла Героя шматки металу, які вдалося, а з рештою, що застрягли між ребрами, він продовжив воювати. "Залізна людина, але не з кіно, а з життя. Коли я звільнявся з армії, він підписав мені прапор словами: "Кращому другу Валері про важкі, але славні дні, від Юри". Якби ви знали, наскільки Юра неприступна людина, ви би змогли уявити, як я був вражений і зворушений цими словами", – проникливо вшанував пам'ять убитого друга ветеран.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися