У Одеському онкодиспансері прокоментували скандал з прихованою камерою у кабінеті гінеколога
Україна

У Одеському онкодиспансері прокоментували скандал з прихованою камерою у кабінеті гінеколога

27 листопада 2019, 09:51
0
0
Сподобалось?
0

Керівництво Одеського обласного онкологічного диспансеру заявляє, що незаконна відеозйомка гінекологічних УЗД, які потім розміщувалися на порнографічних сайтах, відбувалася на території, що здається в оренду. 

Як передає УНІАН, про це в соціальних мережах заявив головний лікар диспансеру Олег Лук'янчук. «Керівництво та співробітники Обласного онкологічного диспансеру повідомляють, що події, описані в Інтернет-виданнях і соціальних мережах, не мають ніякого відношення до співробітників диспансеру та його кабінетів.

Те, про що повідомляють ЗМІ та соцмережі відбувалося на орендованій території», - заявив головлікар. Він також стверджує, що лікар, який працював у кабінеті, в якому була встановлена відеокамера, не є співробітником диспансеру.

Лук'янчук стверджує, що керівництво медустанови не може контролювати роботу осіб, які працюють на орендованій території, оскільки це не передбачено законодавством.

За його словами, онкодиспансер є власністю Одеської обласної ради і тому не може видворити орендаря, але буде вимагати розірвання договору-оренди. Як акцентує Лук'янчук, медпрацівник (орендар), причетний до інциденту, порушив лікарську етику, завдав шкоди іміджу онкологічного диспансеру та ін. 

«Керівництво диспансеру надасть всю адміністративну та правову допомогу органам досудового розслідування у встановленні істини у справі», - заявив головлікар.

Зокрема, до поліції звернулася жінка із заявою про те, що на одному з порносайтів невідомі розповсюдили відео порнографічного характеру. 

На цьому відео – заявниця під час проведення процедури УЗД в Одеському онкологічному диспансері. В ході оперативно-розшукових заходів встановлено, що в кабінеті лікаря встановлена прихована камера, яка знімає процедуру УЗД. При цьому пацієнтам про відеофіксацію ніхто не повідомляє. 

Також встановлено, що на інтернет-ресурсі було опубліковано збірник порнографічних відеозаписів з цієї камери відеоспостереження, встановленої в кабінеті гінекологічного відділення. 

У цих відеоматеріалах знаходяться записи з початку 2018 року по квітень 2019 року.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися