Позиція біля Пісків славиться незвичними воїнами – поетом-репером і священником
Україна

Позиція біля Пісків славиться незвичними воїнами – поетом-репером і священником

28 листопада 2019, 10:48
0
0
Сподобалось?
0

Біля Пісків оборону тримають священник і поет-репер.

Дорога попри посадку, одразу й не збагнеш, що саме тут проходить лінія оборони біля знаменитих Пісків, - йдеться у сюжеті ТСН.

Усі позиції українського підрозділу глибоко під землею, на поверхні лише його символ – мертва коров’яча голова. Це не шанці – це справжній підземний  лабіринт, на поверхню виходять лише бійниці з грізними кулеметами. Десь там, у пітьмі, вояки відпочивають після довгих чергувань на спостережних пунктах.

Саме ця позиція славиться двома бійцями – святим отцем, який служить простим солдатом, і "Титомиром" – хлопцем, який пише під землею реп. Пишна борода та добрі очі – він просто виринає з пітьми, схожий на перших християн, які жили ще у печерах. Отець Сергій прийшов у військо як капелан, але так прикипів до цього підрозділу, що й лишився. "Я тут з хлопцями, і їсти варю, і за кулеметом стою", - каже він.

Отець Сергій зняв рясу, у ній незручно воювати, і ходить у камуфляжі. Але про те, що він священник – не забуває: "Я перед боєм молюся і після бою молюся, тому ще для мене найголовніше – щоб наші хлопці лишалися живими і неушкодженими". "Титомир" – теж місцева знаменитість. Кілька днів тому його дивом  не підстрелив ворожий снайпер – двічі підряд промахнувся. "Виходжу на двір, чесно кажучи, в туалет, так і тут над вухом просвистіло два рази", - розповів він.

Війна надихнула хлопця писати вірші. А щоб звучало модніше, він підбирає ритм і  перетворює їх на реп. За кілька метрів від "Титомира" вже у своєму ритмі читає молитву  отець Сергій. Біля підземного вівтаря  він молиться за здоров’я своїх побратимів і перемогу українського війська. Вояки вже розуміють – швидкої перемоги не буде, і у цих підземеллях їм доведеться тримати оборону ще не один місяць, так само, як і прочитати не одину молитву. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися