В Україні з'являться приватні СІЗО
Україна

В Україні з'являться приватні СІЗО

29 листопада 2019, 09:59
0
0
Сподобалось?
0

В українських в'язницях нині відбуває покарання близько 55 тисяч осіб. А обслуговує їх майже 30 тисяч. 

Цього забагато, вважають у міністерстві юстиції, - йдеться у сюжеті ТСН.

Тому через недофінансування за кілька років старі в'язниці очікує масове закриття й скорочення персоналу, а також можливість роботи приватних СІЗО.

На території Бучанської колонії на Київщині усе підметено і пофарбовано. Але його старовини, зношеності та застарілості не приховати. І хоч у приміщеннях є вікна, які відчиняються, та світла в них мало, як і повітря. 

Найперше у будівлі одразу б'є в носа затхлий і неприємний запах. Перебувати всередині понад десять хвилин дуже складно - з'являється сильний головний біль. А в їдальні і на продуктових складах - їжа є, але протермінована.
Саме цю колонію 28 листопада проінспектував міністр юстиції Денис Малюська. І це, каже міністр, далеко не найгірша тюрма в Україні. На всіх їх бракує грошей, тому й такі умови. 
Відтак, у зв'язку з недостатнім фінансуванням, Денис Малюська пообіцяв в найближчі кілька років зменшити, як кількість колоній, так і кількість співробітників у них. Тоді, переконує посадовець, фінансів вистачатиме і на належне утримання, і гідну платню працівникам.

Упродовж цих років, він сподівається, створити також умови для роботи приватних колоній. У найближчі ж місяці в ув'язнених має з'явитися можливість спрощено надавати до Мін'юсту скарги. Серед іншого, переконує міністр, велику увагу приділять підготовці в'язнів до виходу на волю. Аби мінімізувати рецидиви.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися