В інтернаті на Дніпропетровщині хворих змушували займатись сексом та катували
Україна

В інтернаті на Дніпропетровщині хворих змушували займатись сексом та катували

4 грудня 2019, 16:23
0
0
Сподобалось?
0

Під час візиту до Стародобровільського психоневрологічного інтернату на Дніпропетровщині зафіксували жорстке поводження, знущання і приниження підопічних.

Людей били, зв'язували, зачиняли в кімнатах і змушували займатися сексом. Про це повідомили на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, - пише Обозреватель.

Під час візиту моніторингова група виявила в інтернаті два приміщення, в яких встановлені ґрати на вікнах і дверях. В ході опитування підопічні стверджували, що їх зачиняють у цих кімнатах і обмежують у русі.

Заклад розрахований на 306 ліжок. У день візиту в інтернаті перебувала 321 людина.

За словами пацієнтів інтернату, санітари часто застосовують до них фізичну силу. Під час візиту в одного з чоловіків була гематома на лобі та синці під очима. Він стверджував, що тілесні ушкодження заподіяні санітаром.

Іншою шокуючою інформацією були скарги хворих про примус їх до вступу у статеві стосунки одне з одним.

Встановлено, що у відділенні на 47 лежачих хворих, які не можуть себе самостійно обслуговувати, на зміні працюють лише дві санітарки. Двоє працівників фізично не можуть нагодувати всіх підопічних одночасно, тому прийом їжі розтягується на години. А деякі підопічні, що лежать на підлозі, там і їдять.

Також в ході візиту були виявлені факти неналежного надання медичної допомоги. Починаючи з 2013 року хворі не проходили щорічні медичні огляди.

Під час фіксації кримінальних порушень, моніторингова група викликала слідчо-оперативну групу поліції. Відповідне звернення подано також в Дніпропетровську обласну прокуратуру.

Звіт за результатами проведеної перевірки будуть направлені в прокуратуру, керівнику обласної державної адміністрації та правоохоронні органи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися