Чи випаде сніг на зимові свята?
Україна

Чи випаде сніг на зимові свята?

14 грудня 2019, 16:45
0
0
Сподобалось?
0

Початок грудня в Україні був досить теплим, а січень і лютий – стануть морозними. Про це журналістам розповів народний синоптик Леонід Горбань.

За його прогнозом, з середини  грудня і практично до кінця місяця настануть морози – денна температура «плюсовою» вже не буде. Нічні температури – близько 11–13 градусів зі знаком мінус. Також слід очікувати опадів у вигляді снігу. А з 24 по 26 грудня похолодає ще в середньому на два градуси. Опади посиляться – можливий прихід сильного циклону. Цей сніг має пролежати до Нового року. У святковий день народний синоптик також прогнозує «мінусову» температуру – близько 4 градусів морозу.

Погода в Україні у січні буде достатньо холодною, що нетипово для останніх років.

«З 1 по 24 січня – суцільні морози. Цей період буде тривалим. У перших числах січня морози досягатимуть 4–5 градусів, до 5 січня температура знизиться до 12–13 градусів морозу, до 10–12 січня ще прохолодніше: 14–15 градусів морозу. З 19 по 23 січня нічні температури будуть 19–20 градусів морозу. З 24 січня повернеться невелика «плюсова» температура. Це буде відлига: 1–3 градуси тепла вдень», – розповів Леонід Горбань.

Сніг, за прогнозом народного синоптика, пройде 2–3 січня, 8, 10 січня і 14 січня.

За розрахунками Горбаня, найхолоднішим місяцем зими стане лютий. З 1 по 3 будуть температурні гойдалки: 1–2 градуси тепла вночі змінюватимуться вдень 1–2 градусами морозу вночі. Також у перших числах лютого очікується сніг з дощем. Можлива ожеледь. Але вже з 5 лютого передбачається різке зниження температури. До 7–9 лютого вона впаде до 14–16 градусів морозу, а 13–14 лютого очікується 19–21 градус нижче нуля. До 16–17 лютого морози послабшають. Нічні температури будуть 4–5 градусів морозу. Така ситуація триватиме три дні. А далі до 20 лютого знову буде різке зниження температури до 17–19 градусів морозу.

Крім того, народний синоптик прогнозує, що сильні морози в Україні триматимуться аж до середини березня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися