У київському метро змайстрували 100-кілограмову стіну з рівненського бурштину
Україна

У київському метро змайстрували 100-кілограмову стіну з рівненського бурштину

15 грудня 2019, 11:33
0
0
Сподобалось?
0

Побувати у «Тунелі кохання», що в селищі Клевань, й побачити, як народжується бурштин у Володимирецькому районі Рівненської області, тепер можна, не виходячи з потяга у Києві. Тут, на Центральному залізничному вокзалі, у колишній будівлі багажного відділення відкрили унікальну виставку. Завдяки новітнім технологіям також можна «пролетіти» над постаментом Матері-Батьківщини і зазирнути у телескоп Миколаївської астрономічної обсерваторії й побачити, як виглядали перші срібні гривні Київської Русі.

Цю незабутню подорож Україною – зі Сходу на Захід, з минулого в майбутнє – влаштувала для своїх пасажирів та гостей столиці «Укр­залізниця». Частиною експозиції, що презентує рівненський край, займалась уродженка села Каноничі Володимирецького району Галина Симха.

– Стіну з бурштину ми майстрували цілою командою, – розповіла Галина Василівна. – Вона має розміри два на три метри та вражає величчю. Для втілення ідеї ми використали сто один кілограм і трохи грамів камінчиків. Бурштин брали різноколірний і різного калібру. Найбільші камінці сягають 20 грамів.

Наталія КРАВЧУК



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися