Чудотворець Миколай – опікун дітей
Україна

Чудотворець Миколай – опікун дітей

19 грудня 2019, 09:55
0
0
Сподобалось?
0

19 грудня особливо чекає малеча. Бо до нас приходить свято Миколая. Цей чудотворець є заступником простого люду (його ім’я в перекладі з грецької означає «перемога народу»), особливо несправедливо скривджених, й опікуном дітей. А ще святий вважається покровителем мандрівників та моряків.

Народився він у Малій Азії. Ще у дитинстві Миколай вирішив присвятити життя богослужінню. Батьки його були дуже заможними, і після смерті залишили синові великий спадок. Це багатство по частинах священник Миколай роздаровував біднякам, аж поки не роздав усе до останньої монети. Не чекав, щоб у нього просили допомоги, а сам шукав бідних, аби їм допомогти. Багато років святий Миколай був єпископом у Мирах (місто у сучасній Туреччині), тому його називають Мирлікійським. Під час гонінь християн він був ув’язнений. Помер у 343 році.

Його мощі виявилися нетлінними, мироточивими і здатними зцілювати хворих. Церква канонізувала святого Миколая. Він був і залишається найвідомішим святим у Європі.

А ще зберігається добра традиція з нагоди свята Миколая обдаровувати найрідніших – на згадку про жертовність та милосердя, проявлені до інших за життя самим чудотворцем. Дітки зранку 19 грудня шукають під подушечками презенти, залишені святим для них за гарні протягом року вчинки. Тож батьки не повинні похитнути їхню віру й підготувати «миколайчики».

Олеся КУЛІШ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися