Зеленський наказав перевірити всіх отримувачів соцвиплат
Україна

Зеленський наказав перевірити всіх отримувачів соцвиплат

19 грудня 2019, 12:55
0
0
Сподобалось?
0

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про верифікацію (перевірки) пенсій, субсидій, допомог, стипендій та інших соціальних виплат.

Інформація про це з'явилася на сайті глави держави, - передає Обозреватель.

Перевірці підлягатимуть пенсії, допомоги, пільги, субсидії, стипендії, інші виплати, які здійснюються за кошт державного й місцевих бюджетів, фондів загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування.

В процесі верифікації з'явиться можливість відсіяти тих, хто отримує допомогу від держави незаконно, і адресувати бюджетні кошти тим, кому вони справді потрібні.

Перевірку проводитиме Мінфін. Для цього створять спеціальну онлайн-платформу, де зберуть всю доступну з державних реєстрів інформацію про українців.

"Це сприятиме розбудові справедливої системи соціального забезпечення, підвищенню адресності державних виплат, оптимізації бюджетних видатків шляхом перевірки інформації, яка впливає на визначення права та розмір державних виплат", – йдеться в повідомленні.

Законом передбачається здійснення трьох видів верифікації:

- превентивна – у період, коли громадянин тільки звертається за державною допомогою;

- поточна – весь час, поки людина отримує виплати від держави. Якщо під час отримання допомоги вона відкриє рахунок на круглу суму або ж зробить купівлю на суму понад 50 тис. гривень, її позбавлять виплат;

-ретроспективна – передбачає перевірку тих, кому вже не надають державних коштів. Наприклад, особа працевлаштувалася і більше не потребує виплати з безробіття.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися