25-річна дівчина з Вінниці отримала 9 дипломів про вищу освіту
Україна

25-річна дівчина з Вінниці отримала 9 дипломів про вищу освіту

20 грудня 2019, 18:42
0
0
Сподобалось?
0

У Вінниці зафіксували Національний Рекорд України. Вінничанка Надія Яворовенко у свої 25 років отримала вже дев’ятий диплом про вищу освіту і вона така єдина в Україні. 

Про це пише Veжa.

Оголошення рекорду найдипломованішої українки відбувалось у приміщенні Вінницької міської ради. Разом з Надією прийшла також значна група підтримки: її батьки, подруга та навіть колишні викладачі.

Надія розповідає, що вона ще зі школи цікавилась іноземними мовами, тому після закінчення школи вона обрала два напрямки навчання: у Вінницький торговельно-економічний інститут, а також у Національну академію внутрішніх справ.

– Вирішила спробувати себе в декількох напрямках одночасно — юридичному та економічному. Вінницький інститут пропонував програму подвійного диплома, тобто отримати український та французький. Протягом півтора-двох років нас навчали французької мови, а потім вже навчали економічних спеціальностей цією мовою. Після того я вирішила поїхати до Франції та спробувати на денному відділенні спробувати свої сили, як інші французькі студенти.

Спершу дівчина навчалась у вінницькій школі №12, а завершувала гімназію №30. Посміхаючись додає, що завершила школу без золотої медалі. Щоб отримати дев’ять вищих освіт, їй  доводилось навчатись одночасно на двох, а іноді й на трьох спеціальностях. Перший свій диплом дівчина отримала вже у 2011 році.

– Це було складно перший час. Особливо мовний бар’єр, французька мова не з найпростіших, але з часом, коли мовний бар’єр зник, то стало простіше, — продовжує Надія. – На сесії прилітала до України, іноді доводилось приїжджати по декілька разів на рік, щоб встигати на всі сесії з іншими студентами.

Надія розповідає, що в дитинстві мріяла стати журналісткою, однак з вересня дівчина працює у юридичній компанії у французькому Ліоні.

– Французьке законодавство цікаве і в ньому є багато корисного для України. Якщо говорити з точки зору туристки, то подобається французька кухня, музика, пейзажі та міста.

Надалі дівчина планує продовжувати працювати та розпочне роботу над кандидатською дисертацією. Наразі не має наміру здобувати ще якусь спеціальність, однак не виключає, що в майбутньому зможе знову піти за додатковими знаннями, якщо буде така потреба.

Експерт Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський розповідає, що раніше в Україні спроби такого рекорду не було і Надія — перша.

– Ми перевіряли по всіх базах даних, всі дипломи напрацьовані та отримані чесно. Хоча, поки ми не перевірили, то в мене, чесно кажучи, закрадалися сумніви, що це можливо, — коментував Павло Горішевський. – Ми дуже здивувались, коли прийшла така заявка, що дівчина, якій тоді ще не було 25 років змогла отримати вісім і сьогодні успішно захистила дев’ятий диплом. Національний реєстр рекордів України тісно співпрацює з Книгою рекордів Гіннеса, тому далі перевіряти будуть вони.

Вітаючи Надію, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський висловив сподівання, що отримані знання дівчина зрештою вирішить застосовувати у рідному місті.

Її батько, Микола Яворовенко, посміхаючись додає, що донька вся в нього, адже він теж юрист і також рекордсмен України — виграв найбільшу кількість справ у Європейському суді з прав людини. ЄСПЛ задовольнив сім позовів вінничанина. Тримаючи оберемок квітів, додає, що пишається своєю донькою.

Сьогодні дівчина має дипломи з таких спеціальностей:

  • менеджмент (університет Auvergne I – Франція);
  • управління підприємствами (Ecole Universitaire du Management – Франція);
  • менеджмент організацій (Київський торговельно-економічний університет України);
  • менеджмент готельно-ресторанної справи (Київський торговельно-економічний університет України);
  • бакалавр з права – диплом з відзнакою (Національна академія внутрішніх справ України);
  • магістр права – диплом з відзнакою (Національна академія внутрішніх справ України);
  • перекладач іноземних мов (Université Nice Sophia Antipolis – Франція);
  • магістр європейського права (Institut du Droit, de la Paix et du Développement de l’Université Nice Sophia Antipolis – Франція);
  • Магістр бізнес-адміністрування (Франція).

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися