Українцям обіцяють дешевше на 30 відсотків тепло
Україна

Українцям обіцяють дешевше на 30 відсотків тепло

24 грудня 2019, 15:28
0
0
Сподобалось?
0

Оплата за централізоване теплопостачання в Україні зменшиться на 30%.

Таке обіцяє прем'єр-міністр Олексій Гончарук, - передає ТСН.

"Уряд сьогодні ухвалив рішення, яке дозволяє зменшити суму в платіжці за тепло до 30%. Це результат спільної роботи нашої команди та президента України Володимира Зеленського. Так, відсьогодні теплопостачальники можуть перерахувати платіжки. За нашими розрахунками, платіжка за грудень може бути вже нижча на 30%. Всі відповідні інструменти ми надали місцевій владі", - написав глава уряду у Facebook.

Гончарук додав, що "на Раді розвитку громад і територій звернувся до міських голів та органів місцевого самоврядування, аби вони провели відповідні перерахунки. Українці повинні відчути зміни у своїх платіжках вже зараз, а не через 3-5 років. Ми дали необхідний механізм. Тепер вся відповідальність - на владі на містах". 

Водночас президент Володимир Зеленський зазначив, що ціни на газ знизились майже на 30%, але тарифи не зменшились. Тож уряду було доручено розробити механізми, які забезпечать "справедливі тарифи".

"Хочеться почути конкретні дати і суми, - суми, які у людей зменшаться. Найголовніше питання - зменшаться саме у платіжках. І нам постійно кажуть, що комунальні послуги - це товар, за який потрібно сплачувати справедливу ціну, що неможливо втручатись у роботу регулятора. Ми всі все це дуже добре розуміємо, але є "але". Не може платіжка за комуналку бути для людей вироком, і людина не може віддавати 50, 60%, і є випадки, коли людина віддає 70% від своєї заробітньої плати", - сказав Зеленський. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися