У Херсоні люди самотужки зробили ремонт у кімнаті хлопцям з інвалідністю
Україна

У Херсоні люди самотужки зробили ремонт у кімнаті хлопцям з інвалідністю

7 січня 2020, 19:57
0
0
Сподобалось?
0

У Херсоні люди об’єдналися, щоб зробити ремонт двом хлопцям з інвалідністю. Їм виділили кімнату в гуртожитку - обшарпану, зі старими меблями, а головне - зовсім не пристосовану для потреб людей на візках. Про це йдеться в сюжеті ТСН

Він виступав на арені у світлі прожекторів, а коли цирк збанкрутував - опинився на вулиці. Михайло виріс в інтернаті для дітей з особливими потребами. Павло - інвалідність отримав вже дорослим, і також опинився без даху над головою. Познайомились хлопці, коли стали сусідами у гуртожицькій кімнаті, що виділили чиновники. Жити там було неможливо. 

 У відчаї вони звернулись до журналістів з проханням про допомогу. Після скандалу їм видали кімнату в іншому гуртожитку. Теж у занедбаному стані. І тут долучилися містяни, вражені історією хлопців.

"Я відкос робила, дівчатка шпаклювали, фарбували, хлопчики все робили. Ми обдирали стіни, грунтували, шпаклювати санвузол. Кожен вносив свою частку в міру можливості і в міру своїх сил", - розповіла активістка.

Охочих допомогти шукали через фейсбук. У групі "Віддам задарма" зібрали усе необхідне - від сантехніки до меблів. А ще - 20 тисяч гривень. Весь ремонт зробили самотужки. 

Спеціаліст приходив по стягуванню, фахівець по плитці, фахівець по сантехніці, по дверях. "Кожен приходив заради своєї справи, робив рівно те, що від нього потрібно, йшов, і говорив: спасибі, що мене покликали, я дуже радий, що вдалося зробити подарунок", - повідомив організатор робіт Олександр Власов.  Занедбану кімнату перетворили на затишне житло за тиждень, бо дуже поспішали встигнути до свят. Про хід робіт щодня звітували у фейсбуці. 

"Сьогодні Сергій закінчив плитку в туалеті. Все, все шви затерли, залишилося тільки ще пошпаклювати", - розповіли волонтери.

В цей час Міша був на спортивних зборах з настільного тенісу, а Павло лежав у лікарні. За ходом робіт хлопці слідкували через соцмережі.

"Я не очікував просто такого, що звичайні херсонці нам стільки допоможуть. Реально ось це все ось, ось це все. У мене немає слів, у мене одні емоції", - каже житель оновленої кімнати Павло Багдулін.

"Це просто фантастика. Дякую", - вважає мешканець оновленої кімнати Михайло Гаврилюк.

Волонтери ж кажуть - найкращою винагородою для них стала радість хлопців, які отримали, нарешті, справжній дах над головою. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися