У Ірані озвучили попередній висновок про причини катастрофи українського літака
Україна

У Ірані озвучили попередній висновок про причини катастрофи українського літака

9 січня 2020, 10:19
0
0
Сподобалось?
0

Літак «Міжнародних авіаліній України» (МАУ), що розбився в Ірані, перед падінням намагався повернутися в аеропорт вильоту. 

Про це йдеться в попередньому звіті Організації цивільної авіації Ірану, - передає УНІАН.

Зокрема, за даними іранських фахівців, після зльоту у літака МАУ була зафіксована деяка технічна проблема, через виявлення якої літак розвернувся назад в аеропорт.

При цьому пілоти про неполадки нічого не повідомляли, стверджують експерти. Як уточнив глава іранської організації Алі Абедзаде з посиланням на повідомлення очевидців, український літак загорівся ще в повітрі, до падіння. Абедзаде також розповів, що обидві чорні скриньки літака отримали пошкодження, але дані на них збереглися. Попередній звіт був представлений Україні, якій належить літак, США (країна-виробник Boeing), а також Канаді та Швеції, громадяни яких знаходилися на борту. 

Варто відзначити, що на карті польоту Боїнга на сервісі Flightradar24 не видно маневру перед катастрофою. Влада Ірану раніше заперечувала, що літак міг впасти через попадання в нього ракети. В аеропорту причиною аварії називали загоряння двигуна. 

Джерела Reuters повідомляли, що, на думку фахівців західної розвідки, причиною авіакатастрофи в Ірані став технічний збій. Власне розслідування за фактом авіакатастрофи почала Україна. Після авіакатастрофи США заборонили польоти цивільних літаків над Іраном, Іраком, Перською та Оманскою затоками. Кілька європейських авіакомпаній також відмовилися від польотів над цими територіями. 

Як повідомляли, лайнер Boeing 737, що належить МАУ, розбився вранці 8 січня після зльоту з аеропорту Тегерана. Всі 176 осіб, які знаходилися на борту, загинули. Президент Володимир Зеленський оголосив 9 січня днем жалоби.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися