У Харкові російські спецслужби намагались підірвати екскомандира розвідпідрозділу
Україна

У Харкові російські спецслужби намагались підірвати екскомандира розвідпідрозділу

9 січня 2020, 16:54
0
0
Сподобалось?
0

Правоохоронці затримали в Харкові чоловіка, який за вказівкою російських спецслужб мав організувати вбивство колишього бойового командира розвідувального підрозділу батальйону ЗСУ.

Про це передає СБУ.

"Оперативники СБУ встановили, що для виконання злочину російські спецслужби залучили харків’янина, який раніше проходив військову службу в Національній гвардії України, однак був звільнений через компрометувальні обставини. Завдання харків’янин отримав під час короткотермінового виїзду до Росії. Подальші його дії російські куратори узгоджували через мобільний месенджер. За вбивство колишнього командира виконавцю була обіцяна грошова винагорода", - повідомили в СБУ. 

Харків’янин готувався вчинити замах у багатоквартирному житловому будинку, де мешкає командир, заклавши саморобний вибуховий пристрій. Дії диверсанта створювали загрозу для життя багатьох мирних громадян.

Спецслужби країни-агресора планували помститися українському командиру за успішні операції проти незаконних збройних формувань терористичних організацій «Л/ДНР». Зокрема, була знешкоджена група офіцерів Збройних сил РФ, один з яких носив звання "Героя Росії".

"Контррозвідники та слідчі СБУ із задіянням бійців ЦСО "А" затримали зловмисника з вибухівкою у будинку. За оцінками фахівців, потужність вибухового пристрою становила пів кілограма тротилу та приводилася у дію за допомогою радіосигналу з автомобільної сигналізації. Через підвищену небезпеку вибухового пристрою під час транспортування, він був знищений у дворі будинку без загрози для життя людей", - повідомили в СБУ.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися