Зеленський підписав закон про відповідальність за кнопкодавство
Україна

Зеленський підписав закон про відповідальність за кнопкодавство

13 січня 2020, 16:49
0
0
Сподобалось?
0

Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України на пленарних засіданнях Верховної Ради» № 404, який парламент ухвалив 19 грудня 2019 року. 

Як повідомляє прес-служба глави держави, документ має на меті забезпечити належне виконання народними депутатами їхніх повноважень у частині обов'язку персонального голосування, - передає УНІАН.

Законом вносяться зміни до Кримінального кодексу, закону «Про статус народного депутата України» і до Регламенту Верховної Ради щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами на пленарних засіданнях парламенту. 

Зокрема, закон запроваджує кримінальну відповідальність за умисне голосування депутатом на пленарному засіданні замість іншого народного депутата (неособисте голосування). 

Таке діяння каратиметься штрафом від 3 тис. до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися