Без хімічної кастрації: Зеленський підписав закон про реєстр педофілів
Україна

Без хімічної кастрації: Зеленський підписав закон про реєстр педофілів

13 січня 2020, 17:59
0
0
Сподобалось?
0

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт, який запроваджує реєстр педофілів, а також посилює відповідальність за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності неповнолітніх.

Документ повернутий з підписом 13 січня, йдеться на сайті Верховної Ради, - інформує ТСН.

Доступ до реєстру отримають правоохоронці. Право на отримання інформації з реєстру матимуть керівники навчальних закладів, закладів охорони здоровʼя або інших установ, які здійснюють нагляд за дітьми або надають їм послуги медичного, навчального та соціального характеру, при наймі людини на роботу. А також керівники органів влади, місцевого самоврядування та особи, які бажають перевірити свою наявність у ньому.

Відомо, що до реєстру будуть внесені прізвище, ім'я, по батькові засудженого, дата народження, місце проживання або перебування. Також буде вказано злочин, за який його засуджено, вид кримінального покарання, яке до нього був застосоване, інформація про фактично відбуте покарання, а також про порушення правил адміністративного нагляду.

Усі особи з цього реєстру будуть зобов'язані повідомляти правоохоронців про зміну місця проживання або роботи. Інформація про педофіла вноситься до реєстру на підставі обвинувального вироку суду, який набрав чинності, а виключається - у разі скасування обвинувального вироку або ухвали суду. Пункт про добровільну хімічну кастрацію із документа вилучили.

Крім того, за зґвалтування неповнолітньої незалежно від згоди особи вводиться покарання 10-15 років в'язниці. Повторне зґвалтування дитини карається 15 роками в'язниці або довічним ув'язненням.

Нагадаємо, під час позачергового засідання Верховної Ради України 11 липня Рада ухвалила закон про хімічну кастрацію педофілів. Нардепи підтримали законопроєкт № 6449, який передбачає примусову хімічну кастрацію педофілів. Втім, 5 вересня президент Володимир Зеленський не підписав закон про примусову хімічна кастрацію для педофілів і пояснив це тим, що цей закон суперечить кільком іншим законам України та Конституції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися