Подробиці смерті 31-річної породіллі із Запоріжжя
Україна

Подробиці смерті 31-річної породіллі із Запоріжжя

15 січня 2020, 11:03
0
0
Сподобалось?
0

У Запоріжжі від ускладнень грипу померла 31-річна породілля. 

Немовля вдалося врятувати, бо вчасно зробили кесарів розтин. Хлопчика вже перевели з реанімації, - йдеться у сюжеті ТСН.

Недоношений малюк одразу після кесаревого розтину був у реанімаціі, а нині загроза для життя минула. Хлопчик під наглядом медиків вже набирає вагу. Його назвали Ігорем, як хотіла його мама. 

31-однорічна Наталя Потапова померла за три дні після пологів в обласній лікарні Запоріжжя. Сюди іі доправили вже непритомну, у вкрай тяжкому стані. Легені майже не працювали. За життя жінки тут добу боролись у реанімаціі. "Важка, тотальна пневмонія. Це вкрай важкий стан. Її  стан не дозволяв нам транспортувати навіть в межах лікарні", - розповів  заступник головного лікаря запорізької обласної лікарні Олексій Кулинич.

Флористка Наталя Потапова зізнавалася друзям, як радіє здійсненню мрій. Зустріла коханого, торік у квітні побралися і нарешті була при надії. На восьмому місяці вагітності жінка була у пологовому під наглядом медиків у відділенні патології. Наприкінці грудня раптом почала скаржитися на гарячку. Це звичайна ГРВі, - вирішили тамтешні медики. Своєчасно пацієнтка була оглянута і терапевтом, і лікарями-інфекціон

істами. Діагнозу грип не було. Їй не ставало гірше, вона була в одній порі. Тобто протягом двох діб ми її лікували. Ефекту ми не отримали», - пояснила заступниця директора пологового будинку N4 Оксана Сукмановська.

 В іншій лікарні встановили бронхіт, а за добу - пневмонію. Жінку одразу перевели до перинатального центру. Там зробили кесарів розтин. "Ми робили усе можливе, але перебіг захворювання був катастрофічний для цієі вагітної. Були деякі ускладнення перебігу вагітності саме та тлі пневмонії", - розповіла заступниця головного лікаря перинатального центру Наталія Богуславська. 

Причиною смерті вказали пневмонію, каже удівець. Лабораторно підтвердили грип. Саме він міг призвести до фатальних ускладнень. Чоловік визнає, що жінка напередодні залишала лікарню, тож могла підхопити вірус будь-де.

Щеплення від грипу не мала. Натомість порятунок ускладнювали інші хронічні хвороби, кажуть медики, що з'ясовують причини. "Якби жінка була вакцинована від грипу, подіі могли б іти в іншому напрямку. Розвивалося дуже стрімко захворювання. У вагітних знижений імунітет. Тому ми в звертаємо увагу, що вагітним треба вакцинуватися", - розповіла  позаштатна міська акушерка-гінеколог Ганна Головко. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися