Оприлюднили прослушку наради Гончарука, у Кабміні заявляють, що це фейк
Україна

Оприлюднили прослушку наради Гончарука, у Кабміні заявляють, що це фейк

16 січня 2020, 11:49
0
0
Сподобалось?
0

У мережі опублікували аудіо розмов нібито прем'єра Олексія Гончарука, заступниці глави Нацбанку Катерини Рожкової і міністерки фінансів Оксани Маркарової.

Під час бесіди співрозмовники обговорювали курс долара в Україні й економічні питання перед зустріччю з главою держави Володимиром Зеленським. Гончарук давав поради, як подати все президенту, говорили російською мовою, - передає Обозреватель.

Головні тези розмови:

У Зеленського "є дуже примітивне розуміння економічних процесів".

Президент нібито не розуміє, за рахунок чого зміцнюють курс гривні. У глави держави "пусте місце в голові".

Гончарук: "Я – повний профан в економіці, юрист за освітою".

У Зеленського "два страхи: що корупціонери заробляють гроші і що всі ці гроші – Петра Порошенка".

У 4-му кварталі просяде економічне зростання: "ухандохали" економіку, розумієте... Плану немає".

Незабаром заступниця керівника Офісу президента Юлія Ковалів спростувала свою участь у розмові, заявивши, що голос на записі їй не належить.

Гучними заявами найбільше відзначився прем'єр.
"У Зеленського є дуже примітивне розуміння економічних процесів. Є платіжний баланс, а курс насильно зміцнили. Він шукає відповідь на це питання. А у нього немає відповіді", – видав він.

Прем'єр каже, що гіпотетично потрібно пояснити Зеленському, що гривня зміцнюється завдяки тому, що її сильно розгойдували перед виборами. А тепер люди побачили, що боятися нема чого, тому що "новий сильний президент". "У нього немає в голові цього. Треба показувати і треба, щоб виглядало дуже реалістично, будемо говорити", – сказав прем'єр.

"Поки у президента в голові не буде відповіді на це питання – у нього буде порожнє місце там. І до нього буде прилітати ця хр*нь на тему облігацій. Вона потрапляє в голову тому, що там є туман", – додав Гончарук.

"Я повний профан в економіці – я юрист за освітою", – сказав прем'єр. При цьому він очолює орган виконавчої влади, який, зокрема, займається економічною політикою й управляє об'єктами державної власності.

Незабаром на новоствореному YouTube-каналі "Як обдурити президента" з'явилася друга частина розмови. У ній нібито прем'єр каже, що уповільнення економічного зростання створює в президента відчуття неконтрольованості ситуації.

"І "ухандохали" економіку, розумієте...", – сказав чоловічий голос, схожий на голос Гончарука.

Вранці 16 січня в мережу виклали третю частину скандального розмови між прем'єром, міністром фінансів і заступниками голови Нацбанку. На записі йдеться про ревальвацію гривні до 20 гривень за долар і "геніальну" економічну стратегію розвитку України.

Натомість пресслужба Кабміну оприлюднила інформацію, що історія з прослушками - фейк.

"Прес-служба Кабінету Міністрів не має інформації щодо справжності жодного аудіо чи відео запису, що розповсюджуються у мережі Інтернет. Інформація щодо заяви про відставку Прем'єр-міністра не відповідає дійсності".

Сьогодні 16 січня Олексій Гончарук не прийшов на засідання Верховної ради. 

На засіданні фракції політсили "Слуга народу" в очікуванні приїзду Олексія Гончарука обговорювалися слова прем'єр-міністра з оприлюдненого раніше аудіозапису.

Про це повідомив на своєму telegram-каналі нардеп Максим Бужанський, передає Цензор.НЕТ.

"Сидимо на фракції, чекаємо прем'єра. Депутати слухають записи з його одкровеннями та образами на адресу президента. Є різні думки, дати п#зди відразу, чи ще на початку серпня треба було дати і забути", - зазначив він.

Пізніше він повідомив, що Гончарук розвернувся на під'їзді до ВР.

"Товариші, це в економіці прем'єр профан, а чуйка у нього огого. Станом на 19.12, розвернувся на під'їзді до Ради і втік у невідомому напрямку. Закінчимо засідання, і поїдемо ловити, якщо не одумається. Хочеться обговорити це поєднання слабоумства і відваги" , - написав Бужанський.

Також він продублював повідомлення колеги по фракції Олександра Дубінського, де вказано, що Гончарук вирушив прямо в Офіс президента.

Пізніше нардеп опублікував фото з-під кабінету Гончарука, на якому, крім нього і Дубінського, Олександр Куницький.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися