Зеленський не прийняв відставку Гончарука, бо вирішив «дати йому шанс»
Україна

Зеленський не прийняв відставку Гончарука, бо вирішив «дати йому шанс»

18 січня 2020, 10:16
0
-1
Сподобалось?
-1

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком – він не прийняв заяву про його відставку, але поставив перед урядом низку невідкладних завдань.

«Пане прем’єр-міністр. По-перше, я дякую вам за цю зустріч. По-друге, я отримав вашу заяву про звільнення у зв’язку з останніми конфліктними ситуаціями, скандалом. Ви знаєте яке у мене особисте ставлення і до вашого молодого уряду. Я подумав, і мені здається, що правильно буде надати вам шанс і вашому уряду, якщо ви вирішите деякі речі, які дуже важливі і турбують суспільство», - зазначив Зеленський.

Зокрема Гончарук має запропонувати Офісу президента нову концепцію «нормальних» заробітних плат для усіх міністерств та держслужб «з розумінням, де ми живемо з вами, в які складній ситуації».

«Зараз не той час, щоб розхитувати державу економічно й політично», – наголосив президент під час розмови.

Зеленський зазначив, що з тими міністрами, які не погодяться працювати за запропоновану урядом зарплату, доведеться прощатися.

Також він доручив прем’єру розібратися із тим, які премії отримає менеджмент "Нафтогазу" від виграних в суді грошей "Газпрому".

Окрім цього, президент сказав, що в уряді слід знайти "слабкі місця" і замінити відповідних керівників міністерств.

Також Зеленський заявив про необхідність переформатувати окремі міністерства.

"У нас було об’єднання деяких міністерств. На початку це було правильне рішення, тому що у нас професійний, кадровий голод і невеликий бюджет. Мені здається, час показав, що деякі міністерства повинні бути розділені", – наголосив він.

Володимир Зеленський також попросив очільника Кабміну налагодити роботу з народними депутатами всіх фракцій і з парламентськими комітетами.

"Ви глибоко в економіці, в сучасних процесах, які відбуваються в уряді. Наші депутати цього не знають. І коли вони отримують законопроєкти – рішучі, реформаторські, іноді непопулярні, – вони не мають часу з ними навіть ознайомитися, нормально попрацювати в комітетах. Це ненормально", – зазначив президент.

Своєю чергою, Гончарук подякував за довіру та погодився із запропонованими змінами, які необхідно провести найближчим часом.

"Мене не лякає перспектива спробувати повернути наданий аванс, кредит довіри, який ви делегували від імені суспільства. Для мене це важливе завдання, велика честь. І ми готові виконати поставлені вами завдання", – сказав Олексій Гончарук. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися