Під Радою і Офісом президента – акції проти продажу землі
Україна

Під Радою і Офісом президента – акції проти продажу землі

6 лютого 2020, 11:32
0
0
Сподобалось?
0

Під Верховною Радою збираються учасники акції проти ухвалення закону про ринок землі, а під Офісом президента - учасники акції вимагають зустрічі з президентом, щоб висловити йому свої побоювання щодо ухвалення закону про ринок землі. 

Як передає УНІАН, частина учасників акції зібралися на площі Конституції, а ще невелика кількість - на вулиці Грушевського. Наразі на площі Конституції, де встановлено сцену, вже перебувають декілька сотень людей, і вони продовжують прибувати. 

Учасники акції тримають прапори із символікою ВО "Свобода", "Національного корпусу", "Батьківщини", Аграрного союзу України, а також плакати з гаслами: "Ні - продажу землі!", "Продаж землі - продаж майбутнього", "Продана земля - втрачена територія" тощо. Акція проходить мирно, зі сцени лунають аудіозаписи пісень. Рух транспорту ділянкою вулиці Грушевського біля парламенту перекрито. фото: прес-служба поліції Під Офісом президента аграрії проводять акцію проти впровадження ринку землі. 

Як передає кореспондент УНІАН, у заході беруть участь декілька сотень людей. Учасники акції вимагають зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, щоб висловити йому свої побоювання щодо ухвалення закону про ринок землі. 

Під час акції голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун висловив основні вимоги аграріїв щодо впровадження ринку землі. Читайте також Центр Києва сьогодні посилено охороняють (фото) "Ми підтримуємо ринок землі. Але маємо дві принципові вимоги: поетапність та перехідний період, і вимога номер два - президент і уряд повинні гарантувати нам фінансовий інструмент, необхідний для купівлі землі малим та середнім аграріям. 

Тому що без гарантій і фінансового інструменту - це продаж української землі за копійки", - наголосив він.

За його словами, поетапність у земельній реформі має працювати наступним чином: на першому етапі право купувати землю мають отримати лише фізичні особи-громадяни України з обмеженням до 500 га, а участь юридичних осіб у ринку землі допускається на другому етапі, приблизно через 5 років, з правом купувати не більше 5 000 га землі. Близько 11.00 аграрії планують переміститися до Верховної Ради, де наразі також відбувається аналогічна акція протесту.






Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися