Марусі Звіробій обирають запобіжний захід у суді. НАЖИВО
Україна

Марусі Звіробій обирають запобіжний захід у суді. НАЖИВО

10 лютого 2020, 11:26
0
0
Сподобалось?
0

Печерський районний суд сьогодні, 10 лютого, обирає запобіжний захід волонтерці та військовослужбовці Олені Біленькій, більш відомій як Маруся Звіробій.

Про це повідомляє кореспондентка ASPI.

6 лютого Державне бюро розслідувань вручило Біленькій повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України – щодо підозри вбивством президента України. Дана стаття карається позбавленням волі строком до п’яти років.

Раніше волонтерка Маруся Звіробій заявила, що її виклик до Державного бюро розслідувань пов'язаний з відволіканням уваги від розгляду 6 лютого, у Верховній Раді законопроєкту про ринок землі.

Маруся Звіробій зазначила, що ситуація з її допитами в ДБР, на її думку, має на меті відвернення громадськості від більш важливих проблем у країні. Головною причиною такого "перемикання уваги" Звіробій вважає ухвалення законопроєкту про землю.

"Я не виключаю того, що все це для того, щоб відвернути увагу", - повідомила журналістам Звіробій.

Нагадаємо, що 26 жовтня 2019 року Маруся Звіробій та депутатка від "Європейської солідарності" Софія Федина здійснили онлайн-трансляцію у соцмережах, під час якої, спілкуючись про поїздку Володимира Зеленського в зону бойових дій, зазначили, що там "може зірватися граната, а ще там обстріли бувають". 1 листопада в результаті цієї трансляції Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися