Зеленський звільнив Богдана з посади керівника Офісу президента
Україна

Зеленський звільнив Богдана з посади керівника Офісу президента

11 лютого 2020, 11:47
0
0
Сподобалось?
0

Президент України Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади керівника Офісу президента України.

Відповідний указ № 46/2020 розміщений на сайті глави держави, - передає УНІАН.

Звільнити Богдана Андрія Йосиповича з посади керівника Офісу президента України», - йдеться в указі.

Та призначив на посаду Андрія Єрмака.

Довідка. Андрій Богдан в політиці Андрій Богдан був призначений головою президентської адміністрації 21 травня 2019 року, до цього був особистим адвокатом бізнесмена Ігоря Коломойського (з 2015 року). Народився у Львові, закінчив Львівський національний університет, здобувши кваліфікацію економіста, спеціаліста з фінансів та юриста. За часів президентства Віктора Януковича в уряді Миколи Азарова був заступником міністра Кабміну Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики, через що у його призначення в адміністрацію Зеленського було багато критиків.

На позачергових виборах до ВР у 2014 році балотувався за списками Блоку Порошенка під № 74, однак до парламенту не пройшов. 2016 року з'їздом партії був виключений зі списку разом з іншими 12 кандидатами. Оскаржував це рішення у суді, однак суд не задовольнив позовні вимоги Богдана. Під час перебування Ігоря Коломойського на посаді голови Дніпропетровської ОДА (2 березня 2014 – 24 березня 2015 рр.) був його радником, після чого став його особистим юристом. Голова АПУ/ОПУ Андрій Богдан та противники його призначення Своє політичне співробітництво із Володимиром Зеленським Андрій Богдан почав як його радник у передвиборчій кампанії. В одному з інтерв’ю заявляв, що саме він вмовив Володимира Зеленського йти в президенти. 23 травня 2019 року на сайті президента з’явилася петиція з вимогою відставки Богдана з посади глави адміністрації президента, яка за один день зібрала 25 тисяч необхідних голосів. У петиції вказано, що Богдан підпадає під дію Закону України «Про очищення влади», а тому не може займати держпосади. У свою чергу тодішній заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка (зараз – генеральний прокурор) заявив, що люстраційні вимоги не поширюються на посади в адміністрації президента. Власне Богдан вважає "абсолютно несправедливим" той факт, що він потрапив під люстрацію. 

Окрім цього, після призначення деякі ЗМІ звинувачували Богдана у відвідуванні території Росії, однак він це заперечував, наголошуючи, що він є нев’їздним у країну-агресорку.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися