Родина відомого американського співака була із Західної України
Україна

Родина відомого американського співака була із Західної України

16 лютого 2020, 09:00
0
4
Сподобалось?
4

Вся родина співака походила із Західної України. Дід по батькові Шимон Доцин був з Кам’янця-Подільського, прадід Мойше Вольф із Сатанова (курортне містечко на кордоні Тернопільської і Хмельницької областей), дід по матері доктор Луїс Лонер із Бучача. Проте Джозефа не пускали до Радянського Союзу.

Джо Дассен народився 1938 року в Нью-Йорку. Мати була відомою скрипачкою, а батько, до речі, корінний одесит, – актором. У 16 років Джо вільно володів англійською, італійською, французькою, непогано знав російську мову.

Після розлучення батьків став студентом Мічиганського університету. Залишившись без батьківської опіки, працював водієм вантажного автомобіля, офіціантом. Батько став знаменитим режисером і запропонував синові виконати кілька пісень у фільмі «Закон» з Джиною Лоллобриджидою. Шалений успіх фільму, масові записи платівок – і процес, як мовиться, пішов.

У 24 роки Дассен стає відомим. Він оселяється у Парижі.

Успіх у кар’єрі не допоміг врятувати шлюб співака і його дружини Маріз. Вони пережили смерть первістка. Новою дамою серця артиста стала Крістін Дельво, яка подарувала Джо двох хлопців. Дассен не зраджував новій дружині, але й жити в сім’ї не хотів. Та вона заявила, що втретє вагітна. Незважаючи на це, стосунки пари дали тріщину.

Розпочалося тривале скандальне розлучення. Адвокат Джо переконував суддів, що Крістін не в змозі дати дітям достойне виховання. До того ж, зловживає алкоголем та приймає наркотики. У Дассена стався другий інфаркт. Співак вирішив відпочити на Таїті разом з дітьми та кількома найближчими друзями.

Помер Джо Дассен від серцевого нападу після відпочинку в ресторані. Обидві дружини вимагали похоронити його в Парижі, але втрутився батько. Співака поховали у Штатах на єврейському цвинтарі поруч з рідними.

Михайло ОЙША


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися