На Одещині чиновники списали 7 мільйонів на віртуальних новонароджених
Україна

На Одещині чиновники списали 7 мільйонів на віртуальних новонароджених

13 лютого 2020, 21:08
0
0
Сподобалось?
0

Понад сім мільйонів гривень вдалося заробити учасницям шахрайської схеми на Одещині. Мова про кошти, які держава виділяє родинам при народженні дитини.

Про це повідомляє ТСН.

Аферу викрили під час перевірки у Біляєвському районі, де різко та у декілька разів збільшилася народжуваність. Правоохоронці виявили, що майже дві сотні новонароджених - віртуальні. І на усіх держава виділяла гроші.

"Розслідуванням встановили документально, що у нас на теперішній час проходять 98 матерів у яких було більш ніж 190 дітей", - розповіла прес-секретар прокуратури Одеської області Тетяна Ющенко.

В афері підозрюють трьох жінок, серед них працівниця банку та чиновниця управління соцзахисту населення. 

Відомо, що організаторка купувала медичну довідку, що в породіллі нібито народилася дитина за межами пологового будинку. Тоді чиновниця соцзахисту вносила неіснуючу породіллю у базу виплат. А далі працівниця банку створювала фіктивні рахунки, отримувала на них гроші та переводила в готівку. Суму ділили на трьох.

Зловмисниці присвоювали соцвиплати протягом двох років. За цей час їм вдалося вкрасти понад сім мільйонів бюджетних коштів.

Після скандалу змінили керівництво і у відділенні банку, і в районному управлінні соцзахисту.

Нині трьом жінкам оголосили про підозру. Працівниці банку - посмертно: щойно поліція викрила шахрайську схему, жінка наклала на себе руки. Ще двох підозрюваних на два місяці відправили під домашній арешт. Якщо провину доведуть, їм загрожує від 7 до 12 років в'язниці.

У прокуратурі додають, що підозрюваних у цій справі незабаром побільшає, адже підробні довідки про народження дітей учасницям афери могли зробити лише в медичних установах. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися