Польща «захищатиметься» від заробітчан
Україна

Польща «захищатиметься» від заробітчан

14 лютого 2020, 10:11
0
1
Сподобалось?
1

У Польщі вводять нову міграційну політику, щоб захистити робочі місця від заробітчан. 

Зокрема, іноземцям обмежать час безперервної роботи в країні, - повідомляє OBOZREVATEL.

Виняток становитимуть випадки, коли у заробітчан є документи на постійне проживання в Польщі. Тоді ніхто не перешкоджатиме укладанню довгострокових контрактів. OBOZREVATEL з'ясував, як це позначиться на українцях.

На початок 2020 року українських заробітчан у Польщі налічується понад 1 млн осіб. Частина з них працює на сезонних роботах і змінюють один одного протягом року, але близько 30% українців отримали посвідку на проживання і трудяться на постійній основі.

Заступник директора департаменту міністерства сім'ї, праці і соціальної політики Польщі Мирослав Пшевозьнік вважає, що це жодним чином не позначиться на українських громадянах, більше того, в Польщі говорять, що кількість працівників з України цього року не зменшиться, а навіть буде невелике зростання.

І з цим згоден президент Всеукраїнської Асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник. Більше того, з озвученого представником польського міністерства, експерт зробив висновок, що Польща жодним чином не ставить обмеження для українців, а навіть навпаки.

"Основні моменти полягають полягають у тому, що вони хочуть, щоб до них збільшилася трудова міграція саме кваліфікованих фахівців, тому що у них є проблеми з цим", – говорить Воскобойник.", – говорить Воскобойник.

Другий момент, як зазначив Воскобойник, вони хочуть, щоб трудова міграція рівномірно розподілялася по території всієї Польщі, а не концентрувалася в певних містах, наприклад, у Варшаві.

Третій момент – поляки не будуть просувати збільшення термінів за робочими візами, але будуть намагатися просувати можливість для українців отримувати дозвіл на проживання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися