Внаслідок потужної нічної атаки Україна втратила позиції поблизу Золотого
Україна

Внаслідок потужної нічної атаки Україна втратила позиції поблизу Золотого

18 лютого 2020, 10:01
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні близько 5 години бойовики розпочали наступ в районі ділянки розведення сил поблизу населених пунктів Золоте, Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Як пишуть місцеві мешканці ворог під ранок розпочав потужний артилерійський обстріл із застосуванням артилерії, причому не точково, а як під час активних бойових дій, накриваючи територію квадратами. На початках цієї атаки українські військові не відповідали. Снаряди прилетіли у житловий масив у Новотошківському, до Золотого долітають кулі.

Як повідомляють у штабі об’єднаних сил, обстріл ведеться із використанням мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та крупнокаліберних кулеметів.  Також противник веде вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування. Наразі бій триває. Українська армія завдає ударів у відповідь.

Натомість, як повідомляє ТСН, проросійські бойовики змусили відступити наших військових з частини позицій поблизу золотого, здійснивши потужну атаку на взводний опорний пункт 72 окремої механізованої бригади. 

Дмитро Корчинський повідомив, що в української армії п’ятеро поранених - двоє з них важкі. Окрім того невідома кількість контужених.

Станом на 10:18 у штабі ОСС повідомили про завершення бою. Там стверджують про збереження усіх позицій. Один військовий загинув, ще четверо поранені.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися