На Черкащині під час уроку жорстоко побили 13-річного школяра
Україна

На Черкащині під час уроку жорстоко побили 13-річного школяра

26 лютого 2020, 17:08
0
0
Сподобалось?
0

На Черкащині у школі 7-класника жорстко побили учні з паралельного класу просто під час уроку. Дитина потрапила у лікарню зі струсом мозку.

Про це повідомляє ТСН.

Мама Артема плаче у коридорі лікарні, але жінка не хоче, щоб її сльози бачив син: "Це у сьомому класі струс мозку, а у дев’ятому – вони йому голову проломлять чи кістки будуть ламати?" Сам хлопець у гарному настрої, бо лікарі нарешті відпускають його додому. "Нормально", - відповідає він на запитання про самопочуття. 

У дитячій обласній лікарні школяр пролежав 10 днів. Сюди він потрапив після сутички з учнями паралельного класу. "Завжди зачіпали мене, що в мене телефон не такий, що я не так одягнутий, зачіска в мене не така", - каже Артем Корнієвський. Троє школярів на зведеному уроці з трудового навчання образами не обмежилися – за словами Артема, один з них його вдарив та душив, поки двоє інших тримали. Вчитель у цей час був у класі – зі слів постраждалого, в кількох метрах від бійки.

"Закрита черепно-мозкова травма. Струс головного мозку. Поступив зі скаргами на головний біль, нудоту, напередодні була температура, не міг довго заснути", - розповіла дитячий лікар-невролог Лілія Липова. Дитину виписують з лікарні і журналісти разом із Артемом їдуть у Городище – у школу, де все сталося. Кривдникам хлопця по 13 років, тому мати написала заяву в поліцію на їхніх батьків. "Кілька разів телефонував батько хлопчика, який наніс травму, і один раз приїжджали батьки інших дітей, просили забрати заяву. Але жодні не заїкнулися, що підтримують фінансово дитину в реабілітації", - каже Наталя Корнієвська. 

На батьківських зборах дорослі кричать і звинувачують маму побитого хлопця. Керівниця класу спілкуватися з пресою не хоче, зачиняється в кабінеті та заперечує свою обізнаність із ситуацією. Батьки кривдників також нічого коментувати не схотіли, а от у школі відповідальність поклали на вчителя праці. "Йому винесли догану, оскільки він не зміг конфлікт попередити", - пояснила директорка Олена Кравченко.

Розслідує справу місцева поліція. Батькам учасників бійки загрожує штраф – 400 гривень, але і це під питанням. Адже правоохоронці кажуть, ще потрібно зібрати докази. "Покази потерпілої сторони не відповідають показам інших учасників. Один каже – наніс удар металевою щіткою, але це ніяк не було пов’язано з тим, щоб його принизити", - коментує ситуацію заступник начальника поліції в Городищі Володимир Ус. 

Після приїзду ТСН у Городище, Наталії подзвонили батьки кривдників і запропонували грошову винагороду – натомість попросили забрати заяву з поліції. "А як з цим можна боротись?" - не розуміє жінка та плаче від безвиході. Захисники прав дітей не рекомендують погоджуватися на такі умови. Мама хлопця подумує перевести Артема до іншої школи. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися