Гончарук анонсував підвищення зарплат лікарям на 30%
Україна

Гончарук анонсував підвищення зарплат лікарям на 30%

2 березня 2020, 14:30
0
0
Сподобалось?
0

Другий етап медичної реформи стартує вчасно, і вже з 1 квітня українці отримають гарантований пакет безоплатних медичних послуг, а лікарі - підвищення заробітної плати. 

Про це на брифінгу в Будинку уряду повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, - передає УНІАН

«Через місяць повинен стартувати другий етап медичної реформи. Він призведе до того, що для окремих лікарів зарплата може бути підвищена до 30%. І що найголовніше для українців - з’явиться безкоштовна медицина по окремих послугах, які включені до  гарантованого пакету послуг», - наголосив Олексій Гончарук.

Він наголосив, що вже прийняли рішення про перегляд мережі опорних лікарень, яка планувалась давно і не враховувала реальних розрахунків. 

«Всі необхідні цифри, щоб розрахувати правильно потрібну мережу в НСЗУ є. Будуть проводитися відповідні наради з цього питання. І всі побоювання про закриття лікарень не підтвердилися. Звичайно,  ніхто нічого закривати не буде», - зазначив глава уряду. 

Олексій Гончарук наголосив, що бюджет Програми медичних гарантій на спеціалізовану медичну допомогу у порівнянні з минулорічною субвенцією збільшено на 9 млрд, а бюджет охорони здоров’я у 2020 році збільшено на 13%, у порівнянні з 2019 роком. 



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися