Кабмін спростив умови для відкриття дитсадків
Україна

Кабмін спростив умови для відкриття дитсадків

3 березня 2020, 15:53
0
0
Сподобалось?
0

Уряд спростив умови для роботи та відкриття дитячих садків. 

Відповідні зміни до Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності уряд ухвалив під час засідання 3 березня 2020 року, - передає ТСН.

Відтепер, аби відкрити власний дитячий садочок, не обов'язково мати власні харчоблоки, пральні та штатних медичних працівників. Ці послуги мають забезпечувати відповідні юридичні особи та фізичні особи-підприємці. Приміром, замовлення їжі у закладі харчування, прання у хімчистках чи лікар із клініки. Такі рішення, вважають в уряді, сприятиме відкриттю невеличких закладів дошкільної освіти у пристосованих приміщеннях.

До роботи у дитсадках можна залучати не лише педагогічних працівників, а й інших фізичних осіб, послуг яких потребуватиме заклад під час освітнього процесу. Це допоможе у виконанні варіативної складової навчання, яку заклад визначає з урахуванням особливостей регіону, індивідуальних запитів дітей або побажань батьків.

"Зміни дозволять розширювати мережу дитячих садочків та підвищувати доступ до дошкільної освіти. Стане простіше відкривати приватні дитсадки, залучати до навчальної роботи необхідних фахівців та забезпечувати дітей якісним харчуванням", - каже міністерка освіти і науки Ганна Новосад.

Ухвалені Кабміном зміни наберуть чинності через два місяці з дня її опублікування. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися