На Сумщині в школі-інтернаті жорстоко побили 11-річного хлопця
Україна

На Сумщині в школі-інтернаті жорстоко побили 11-річного хлопця

5 березня 2020, 20:02
0
0
Сподобалось?
0

26 лютого у місті Путивль Сумської області в школі-інтернаті жорстоко побили дитину.

Про це пише Aleksandr Vint на сторінці у Фейсбуку групи Путивль. 

Учасникам бійки 11-12 років. Як зазначив чоловік, до жорстокого побиття дитини, яке видно на відео, призвів конфлікт між трьома учнями 5 і 6 класу.

"Сильні удари проводилися ногами по голові, по ребрах, нирках та інших життєво важливих частинах тіла. А також, стрибки "з розгону", а потім удари по тим же частинах тіла. Знімав на камеру саме той хлопець, який попросив товариша побити учня", – розповів чоловік.

Коли потерпілий прийшов до медсестри в медпункт, та йому сказала, що нічим не зможе допомогти. Хоч і очевидці розповіли, що в дитини текла кров з носа, боліли ребра і нирки.

За його словами, вихователі та вчителі бачили, що відбувається, але не вжили відповідних заходів. 

"Директорка, дізнавшись про ситуацію, сказала, чи можна якось домовитися і вирішити питання між собою. Батьки дитини, який попросив свого друга побити учня, запропонували фінансову допомогу в розмірі 500 грн. Але справа то не в грошах, а в моральному стані дитини на сьогоднішній день", – додає чоловік.

Відео можна переглянути за посиланням.

Прокоментували ситуацію і правоохоронці Сумщини. Так, до поліції з заявою про спричинення 11-річному онуку побоїв звернулась літня жителька Путивля. За її словами, хлопчика побив у школі одноліток. Аби розібратися в ситуації, на місце виїхали працівники Путивльського відділення поліції.

Як встановили правоохоронці, конфлікт між двома дітьми виник на побутовому ґрунті, і вони вирішили «по-чоловічому» з‘ясувати стосунки. 

«Ми детально розібралися у ситуації, і з‘ясували, що ніякого булінгу, як то стверджують деякі користувачі соцмереж та блогери, насправді не було, - говорить Сергій Тарасенко, начальник відділу ювенальної превенції ГУНП в області. – Тобто ніяких систематичних цькувань чи знущань хлопчик не зазнав. У даному випадку є бійка, є факт спричинення тілесних ушкоджень однією дитиною іншій. Перевірки причин і обставин цієї події тривають».

Наразі поліцейські вирішують питання про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП (невиконання обов'язків щодо виховання дітей) батьків того хлопчика, що побив однолітка. А до навчального закладу направили подання як стосовно причин і умов, що сприяли даній події, так і щодо дій окремих співробітників школи-інтернату.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися