Пенсіонери не отримають надбавку у березні
Україна

Пенсіонери не отримають надбавку у березні

8 березня 2020, 19:00
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада минулого скликання прийняла закон, згідно з яким українським пенсіонерам щорічно мають індексувати пенсії.

У 2019-му перерахунок для 10,3 мільйона пенсіонерів відбувся у березні. Цього року його не буде.

Для того, щоб провести індексацію, Кабмін повинен був прийняти постанову, у якій прописати терміни і порядок перерахунку. Однак документ не прийнято, повідомила прес-секретар Пенсійного фонду Ганна Швець. Індексація мала проводитися щороку, але її терміни визначає уряд. Саме він вирішує, коли призначити перерахунок.
Відповідно до закону, пенсії індексуються на 50% зростання середньої зарплати в минулому році, порівняно з позаминулим, плюс 50% інфляції в минулому році.

В цьому випадку береться зростання середньої зарплати у 2019 році, порівняно з 2018-м, й інфляція за 2019-й. За даними Держслужби статистики, середньорічна зарплата (січень-грудень) у 2019 році зросла на 18,8%, порівняно з 2018. Інфляція за рік в 2019 році склала 4,1%. Тому очікуване зростання пенсій могло б становити 11% (в середньому на 216 гривень). Як повідомили у Мінсоцполітики, індексацію пенсій цього року  проведуть у вересні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися