Народила вдома і добу не перерізала пуповину: на Черкащині медики рятують життя немовляті
Україна

Народила вдома і добу не перерізала пуповину: на Черкащині медики рятують життя немовляті

5 березня 2020, 20:03
0
-1
Сподобалось?
-1

На Черкащині породіллі добу не викликали медиків.

Зі слів речниці обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф ЧОР Ірини Назарок, виклик до медиків надійшов сьогодні о 12:05 із села Ягубець Христинівського району, - передає Суспільне.

Там жінка народила дитину, і добу їй не надавали медичну допомогу.

Дитина в тяжкому стані. Офіційно коментувати ситуацію лікарі відмовилися, покликаючись на право на конфіденційну інформацію про пацієнта. Породілля і дитина нині перебувають в Христинівській ЦРЛ.

«Коли медики прибули на виклик, мати породіллі не допустила їх до дочки. Вже на місці фахівці екстренки виявили, що маля народилось і породілля лежала з ним на підлозі з неперерізаною пуповиною. Жінка не підпускала медиків до пацієнтів, мотивуючи це тим, що «пуповина має сама відпасти». А швидку вона викликала лиш для того, щоб працівники видали їй довідку про реєстрацію дитини. Намагаючись домовитись з жінкою, щоб оглянути породіллю і хлопчика, медики з’ясували, що дитина народилась учора (04.03.20 – ред.) близько 20-ї години вечора. І весь цей час маля знаходилось біля матері з неперев’язаною і неперерізаною пуповиною», - розповіла речниця обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф ЧОР Ірина Назарок

Лікарі ШМД викликали поліцію у зв’язку з загрозою життю дитини. Жінка не дозволяла медикам наближатися до дитини і оглянути себе. В супроводі поліції бригада ЕМД доправила породіллю з дитиною до Христинівської ЦРЛ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися