Інтернет кишить шахраями, які продають «диво-ліки» від усіх хвороб
Україна

Інтернет кишить шахраями, які продають «диво-ліки» від усіх хвороб

15 березня 2020, 16:58
0
0
Сподобалось?
0

На просторах Iнтернету (і не тільки) чого тільки не продають. Разом зі взуттям, одягом та іншими речами винахідливі шахраї намагаються втелющити людям «диво-ліки», які рятують від усіх хвороб.

Не встиг світ по-справжньому злякатися нового китайського коронавірусу, як українські спритники на одному з найпопулярніших рекламних сайтів почали продавати вакцину від нього по 100 доларів за дозу. А в Росії аптеки та фармацевтичні компанії на піку паніки почали активно просувати різні противірусні препарати та ліки, «помічні» від вірусів, як мертвому припарка. Саме від східного сусіда до нас найбільше потрапляє найрізноманітніших шахрайських оголошень, які розраховані на довірливих людей, які не звикли аналізувати й помічати щось підозріле у них.

Публікації з прес-конференцій «видатних вчених», лауреатів Нобелівської премії, які винайшли ліки від хвороб, від яких найбільше потерпають люди в усьому світі, видаються дуже переконливими. Якийсь Євгеній Погребинський, нобелівський «лауреат», пропонує препарат Complex 20Fleх, який повністю виліковує артрит, артроз, ревматизм та ще з десяток хвороб. За легендою, професора ніби не оцінили в Росії, тому він виїхав у США і звідти доставляє чудо-ліки за геть невеличку плату для бідних українських пенсіонерів. А щоб додати солідності, «вченому» приписують ще й купу всіляких неіснуючих у світі нагород. Ще одна «безсрібниця» – Ольга Афанасьєва, «головний дерматовенеролог України», «главврач Украины», «главврач г. Москвы», «главврач г. Череповец» і т. д. Ця пані теж лікує все, починаючи від грибка нігтів, хвороб очей і закінчуючи суглобами та хребтом. Головне, що роздає ліки майже безплатно, інколи по… 1 гривні за упаковку, а коли й по 399. У своїх «інтерв’ю» ця «лікарка» розповідає такі нісенітниці, що на голову не налазять. Наприклад, що від грибка нігтів в Україні померло вже більше людей, ніж від онкозахворювань і серцево-судинних хвороб. І якщо хворий хребет не лікувати, то у вас обов’язково буде заражена вся кров – і ви помрете. Якщо очей не будете лікувати, то смерть теж чекає на вас через «зараження крові». Налякавши спочатку читача такими страхіттями, вона пропонує панацею, яка і зір сліпим повертає, і зруйновані хребці відновлює, словом, мертвих оживляє. Отож, якщо ви натрапите на інформацію про такі «ліки» як «Normaderm», «Artrolife», «Artrodeх», майте на увазі – вас розводять шахраї.

І таких повно не лише в Інтернеті. Всучити якийсь «фуфломіцин» вам можуть просто на вулиці, забивши баки й навішавши локшини на вуха. Або подзвонити на домашній чи мобільний телефони. Особливо полюбляють шахраї працювати в такий спосіб з пенсіонерами. Звідки вони беруть номери – загадка, але «менеджери» навіть знають, з ким живе їхній потенційний клієнт, коли йому краще дзвонити і навіть якого числа отримує пенсію! А ще ці шахраї – хороші психологи. Головне для них – переконати клієнта замовити якомога більше пляшечок чудодійних «ліків», які коштують від 80 до 600 гривень за упаковку, а мінімальне замовлення становить дві штуки. Людину спочатку переконують, що «у наших препаратах діє система накопичення, і треба прийняти більше, щоб в організмі відклалося». Бо звичайна «хімія» діє швидше, але завдає шкоди печінці і хворобу не лікує, а ось їхні «ліки» помічні від усього. Хто купився – ваша проблема. «Менеджери» не лінуються їздити навіть по віддалених селах, частенько нав’язуючи довірливим бабусям і дідусям чудо-апарати, масажери і т. п. І застукати їх на гарячому неможливо. Правоохоронні органи розкриттям такого шахрайства практично не займаються. Бо ніхто не змушував людину купувати БАД (біологічно активну добавку), яка нічого не лікує, або той же масажер. А те, що ви недочули, що препарат не є лікарським засобом, – то ваша проблема. Подібні шахрайства в Україні набули чималого розмаху – уже підробляють навіть ліки від раку і продають через соцмережі. І Бога не бояться! Як захиститися від навали псевдолікарів? Просто пам’ятати – панацеї від усіх хвороб не існує.

Ніна РОМАНЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися