Волинська влада закликає роботодавців забезпечити дистанційну роботу для працівників
Україна

Волинська влада закликає роботодавців забезпечити дистанційну роботу для працівників

16 березня 2020, 13:29
0
0
Сподобалось?
0

Тетяна Щербак, заступник голови Волинської облдержадміністрації, розповіла, що на Волині не зафіксовано жодного випадку коронавірусу.

– Усі пацієнти, які перебували у інфекційній лікарні з підозрою, щасливі. Підозра не підтвердилася, – зазначила вона.

За її словами, в області підготовлені 100 інфекційних ліжок в лікарнях області, 235 апаратів штучної вентиляції легень.

Також Тетяна Щербак закликала не панікувати. Головне дотримуватися максимально правил гігієни, використовувати антисептики й не контактувати з іншими людьми без потреби.

Обласна адміністрація звернулася до усіх релігійних громад, аби, по можливості, як максимум, відмовилися від проведення богослужінь, а, як мінімум, від обрядів, коли цілують ікони, хрести.

– Загалом ми звернулися до усіх міьскрайонних органів місцевого самоврядування з проханням провести сесії й дотриматися рекомендацій, щодо максимального переведення громадських закладів на карантин, – додала Тетяна Щербак.

За словами голови Волинської обласної ради Ірини Вахович, державним установам рекомендовано обмежити прийом громадян. Їх поінформують, як відбуватиметься комунікація на час карантину.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк розповів про перебіг наради з медичними закладами області. І знову закликав не панікувати:

– Якщо не буде паніки, то ми впораємося з цими викликами. Чому постійно говоримо про паніку, адже у нас уже була ситуація, коли молодий чоловік з температурою трохи більше 37 градусів вимагав терміново його госпіталізувати, хоча не мав ніяких показів для цього.

Сімейні лікарі будуть працювати через телефон. При перших ознаках ГРВІ не панікувати й утриматися від відвідування лікарень.

Також Ігор Ващенюк наголосив, що потрібно обмежити користування громадським транспортом, ліфтами й мити руки з протягом 30 секунд.

Також учасники брифінгу закликала бізнес бути соціально відповідальним. По можливості, забезпечити дистанційну роботу для своїх працівників. Ймовірно, з керівництвом великих підприємств, відбудуться перемовини про те, як зробити їх функціонування більш безпечним для їхніх працівників.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися